El Madrid aprofita el regal arbitral, tot i fer un mal partit (0-1)

El Reial Madrid ha jugat l’anada dels vuitens de final de la Champions a Bèrgam contra l’Atalanta amb superioritat des de l’inici del partit per la polèmica expulsió de Remo Freuler. Tanmateix, els blancs han tingut una actuació molt i molt grisa, en la qual els hi ha estat impossible crear pràcticament cap ocasió de gol. La diana de la victòria l’ha aconseguida Mendy a la recta final del partit i deixa l’eliminatòria encarrilada per als de Zinédine Zidane (0-1).

La crònica del partit ha de començar amb una narració de l’expulsió de Freuler a la primera meitat. Ha passat quan només s’havien jugat quinze minuts i això marca una autèntica fita a la Champions. Els àrbitres europeus s’ho pensen dues vegades abans d’ensenyar una targeta groga a les primeres parts i, en aquest cas, ha estat vermella directament. És cert que ha derribat Mendy quan encarava l’àrea, però la seva decisió ha estat molt rigorosa i ha despertat una gran polèmica.

Els de Zidane han aconseguit el domini del partit, gràcies sobretot a un gran Luka Modric al mig del camp. Tanmateix, els de Bèrgam han resistit les embestides blanques i han impedit que creessin oportunitats de molt perill, així que l’empat a zero ha estat el resultat al final dels primers 45 minuts.

Zidane s’ha queixat moltes vegades de la falta de punteria del seu equip i de la manca d’efectivitat i aquest partit ha estat un exemple claríssim. Els blancs no han pogut generar massa perill, perquè no tenen un equip capacitat per fer-ho, i els ha estat impossible guanyar els italians fins al minut 86. Ferland Mendy, amb un xut molt potent des de la frontal de l’àrea ha estat l’únic que ha pogut batre la porteria defensada per Gollini.