Món Esport
El gran assenyalat del Madrid contra el City a la Champions

El Reial Madrid ha perdut contra el Manchester City al camp dels anglesos en l’anada de les semifinals de la UEFA Champions League, per 4-3. Un resultat molt ajustat, que no reflecteix el que s’ha vist a la gespa. I és que si l’equip de Pep Guardiola hagués estat més encertat de cara a la porteria, hauria pogut aconseguir una golejada d’escàndol. Això ha passat, en bona part, per l’actuació desafortunada del madridista Éder Militão.

El brasiler ha estat erràtic en moltes ocasions d’atac citizen. Ben cert és que no té una responsabilitat directa en cap dels quatre gols. És a dir, no surt a les fotos dels gols anotats per Kevin de Bruyne, Gabriel Jesús, Phil Foden i Bernardo Silva. Però això no treu que hagi fet aigües en moltes accions. Ha sigut l’assenyalat del Madrid, de la mateixa manera que el defensa hispano-francès Aymeric Laporte ho ha estat per part del Manchester City.

La nul·la contundència de Militão en els xocs ha fet que el Manchester City guanyés molts duels. En la primera meitat, l’equip de Pep Guardiola ha tancat el de Carlo Ancelotti al seu propi camp. I quan feia falta intensitat i rebel·lia, Militão n’ha pecat. Ha estat molt tou en determinades jugades. Per exemple, en una en la qual Foden l’ha driblat fàcilment, sobre la línia de fons blanca, o en la primera jugada perillosa de la represa, amb un error injustificable en una pilota en llarg i vertical del City, que ha deixat Mahrez sol davant Courtois, li ha permès rematar al pal i ha fet que posteriorment Dani Carvajal hagués de salvar, sota pals, un gol de Foden.

Els desastres del Madrid en defensa

La desfeta blanca a l’Etihad Stadium s’explica a partir de diversos factors. En té molt mèrit el City, en haver plantejat un partit molt agressiu i creatiu. Els sky blues no han deixat respirar els blancs: els han pressionat, recuperant moltes pilotes en zones interessants, i han tingut paciència en l’elaboració. Fins i tot han obligat a Carlo Ancelotti a fer la modificació d’Eduardo Camavinga per Rodrygo Goes i, per tant, per tenir més solidaritat defensiva.

Però també s’explica pels desastres defensius. La poca contundència de mig equip madridista en el primer gol, la de David Alaba en el segon, la falta d’entesa entre Ferland Mendy i Vinicius al tercer i la passivitat, unida a l’obra d’art de Bernardo Silva, en el quart. Tot això va de la mà amb el nefast partit que ha completat Éder Militão. En la tornada, l’exjugador del Porto haurà d’estar més concentrat i exercir més com a líder. Això sí, l’ambient de gala al Bernabéu l’ajudarà.



Més notícies
Pep Guardiola lamenta una ocasió fallada | Manchester City
El Manchester City de Guardiola perdona la vida al Madrid (4-3)
Notícia: El Manchester City de Guardiola perdona la vida al Madrid (4-3)
Comparteix
Els 'citizens' han guanyat l'anada de les 'semis' de la Champions League en una festa golejadora
Karim Benzema celebra el seu segon gol a l'Etihad Stadium | Reial Madrid
Vinicius reivindica la Pilota d’Or per a Benzema
Notícia: Vinicius reivindica la Pilota d’Or per a Benzema
Comparteix
El madridista, a més, elogia Pep Guardiola, després de la derrota contra el Manchester City per la mínima

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa