Món Esport
Un reconegut exàrbitre fa unes polèmiques declaracions sobre el Madrid

La polèmica al voltant dels àrbitres i el Reial Madrid sempre està present. És conegut per tothom que, anys endarrere, els blancs eren beneficiats de manera escandalosa per les decisions dels col·legiats, fet que, sortosament, ha canviat una mica. Iturralde González, un dels àrbitres més coneguts de la història del futbol espanyol, ha parlat sobre les pressions que ha patit el seu col·lectiu per part del Madrid. “A Primera Divisió hi ha tres grups d’equips en l’àmbit mediàtic: els equips de Primera; després el Barça, que és un dels que més poder mediàtic té i, posteriorment, per sobre de la resta i del Barça, el Reial Madrid, que mou moltíssima premsa, moltíssima més que el Barça, ens agradi o no”, declara convençut Iturralde. Segons comenta, això li va explicar Díaz Vega, l’exdirector del Comitè Tècnic d’Àrbitres.

Iturralde no té pèls a la llengua

Iturralde González és un àrbitre molt conegut a Espanya, pel gran nombre de partits que ha xiulat durant la seva carrera a la Primera Divisió. Un cop retirat, va incorporar-se a la Cadena SER com a comentarista i ha estat a la ràdio on ha explicat la teoria de “l’autobús blanc”. Es tracta d’una mena de concepte que li va detallar Díaz Vega quan Iturralde era col·legiat en actiu. “No et faràs àrbitre fins que no xoquis amb l’autobús blanc”, li va dir Vega a Iturralde. Es referia a l’enorme poder mediàtic del Reial Madrid, utilitzat per intentar influir els àrbitres en les seves decisions sobre el terreny de joc. “A Primera Divisió hi ha tres grups d’equips en l’àmbit mediàtic: els equips de Primera; després el Barça, que és un dels que més poder mediàtic té i, posteriorment, per sobre de la resta i del Barça, el Reial Madrid, que mou moltíssima premsa, moltíssima més que el Barça, ens agradi o no”, ha explicat Iturralde. Unes declaracions sorprenents.

Gil Manzano, àrbitre espanyol | Europa Press
Gil Manzano, àrbitre espanyol | Europa Press

Tot ve de l’actuació de Soto Grado

Les paraules d’Iturralde provenen de la darrera actuació de César Soto Grado al partit entre el Madrid i l’Atlètic de Madrid al Santiago Bernabéu. Les decisions del col·legiat de La Rioja no van convèncer cap dels dos conjunts, però les queixes blanques es fan sentir més. “I quan et fas àrbitre? Quan xoques amb l’autobús blanc, per bé o per malament, quan t’equivoques a favor o en contra del Madrid, perquè tota aquesta premsa fa molt soroll. No és que xoquis amb l’autobús blanc quan els beneficies, no, quan els perjudiques també. Aquí és quan es veu a l’àrbitre, quan el diumenge següent torni a xiular igual, que quan torni a xiular al Reial Madrid xiuli igual, amb els seus encerts i els seus errors”, ha detallat Iturralde. L’exàrbitre basc ha reiterat que és ara quan Soto Grado ha de demostrar la seva personalitat el pròxim dia que xiuli els blancs.



Més notícies
Raphinha, durant el partit contra el Girona | @fcbarcelona_cat
El gran assenyalat del partit del Barça contra el Girona
Notícia: El gran assenyalat del partit del Barça contra el Girona
Comparteix
Raphinha no convenç amb les seves actuacions i comença a generar dubtes
Ousmane Dembélé, durant el partit contra el Girona | @fcbarcelona_cat
Dembélé: quina lesió té i quants partits estarà de baixa
Notícia: Dembélé: quina lesió té i quants partits estarà de baixa
Comparteix
El davanter francès va demanar el canvi al minut 26 contra el Girona
Els jugadors del Barça, celebrant el triomf a Montilivi | @fcbarcelona_cat
Xavi valora el triomf, però té una petició concreta per als seus jugadors
Notícia: Xavi valora el triomf, però té una petició concreta per als seus jugadors
Comparteix
El tècnic del Barça demana més atreviment als seus futbolistes i fa autocrítica
Pedri, durant el partit contra el Girona a Montilivi | @fcbarcelona_cat
L’espurna de Pedri posa llum als dies grisos del Barça
Notícia: L’espurna de Pedri posa llum als dies grisos del Barça
Comparteix
El canari esdevé decisiu per segon partit consecutiu i és el far que guia els blaugranes

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kiss a gener 29, 2023 | 12:13
    Kiss gener 29, 2023 | 12:13
    Entenc lo del autobús blanc, però no lo del arbrit. Parlar del Madrid fa torontollar les neurones a molta gent

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa