Món Esport
El Madrid fitxa el davanter més prometedor del Brasil per una milionada

No és oficial encara. Tot i això, l’expert en el mercat de fitxatges Fabrizio Romano ha informat que el Reial Madrid ha fitxat Endrick Felipe Moreira de Sousa. Millor conegut com a Endrick, és un davanter molt jove, de només 16 anys, que actualment juga al Palmeiras. El moviment constaria d’un pagament de 60 milions d’euros fixos, més 12 milions de variables. Per tant, podria acabar ascendint als 72 milions d’euros.

Sí, és una bogeria. Fa tretze anys van pagar només vint milions més per un Cristiano Ronaldo que arribava amb una Pilota d’Or. Però tenint en compte els precedents del club blanc en el mercat brasiler, podria acabar sortint barat. El jugador continuarà a la disciplina del Palmeiras fins que sigui major d’edat, per les normes de la FIFA. Per tant, si tot va com s’espera i no es produeix cap cessió, arribarà a l’equip madridista l’estiu de 2024. Llavors, firmarà un contracte fins a 2030.

Deixant el futur de banda, actualment les xifres suposen una bogeria. Endrick té molta qualitat, però acaba de debutar al futbol d’elit. Amb el Brasil, juga a la categoria sub-16. I, a nivell de clubs, després de formar-se en les categories inferiors del Palmeiras, va tenir la seva primera participació en el primer equip el mes d’octubre passat.

Això sí, des de llavors, ha esdevingut pràcticament indiscutible per a l’entrenador Abel Ferreira. Dels últims nou partits del Brasileirao, la lliga brasilera, que s’han disputat abans de l’aturada del Mundial, n’ha jugat set. A més, ja ha marcat dos gols: contra el Fortaleza i contra l’Athletico Paranaense, vigent campió de la Copa Libertadores. Però no deixa de ser una bogeria. Endrick va néixer el 21 de juliol de 2006: després de la Copa del Món masculina disputada setmanes enrere, a Alemanya.

El Madrid torna a fitxar una perla brasilera

Així les coses, seguirà les passes de Vinicius Jr i Rodrygo Goes, dos jugadors brasilers també joves que el president blanc, Florentino Pérez, ha fitxat recentment. Van pagar una milionada per ells quan eren menors d’edat, però ara són dos grans jugadors que fins i tot estan jugant en el Mundial. Pel primer va pagar 45 milions d’euros, i s’està demostrant que ha sortit barat. Els últims cursos ha esdevingut un jugador molt important, sobretot amb Carlo Ancelotti. I ara té un valor de mercat molt superior, de 120 milions d’euros, segons Transfermarkt.

Rodrygo i Vinicius jr. Jugadors del Reial Madrid | Europa Press
Rodrygo i Vinicius jr. Jugadors del Reial Madrid | Europa Press

Per Rodrygo, el Madrid va pagar uns 40 milions d’euros quan també era menor d’edat, i més del mateix. Sense ell, l’última temporada els merengues no haurien guanyat la Champions. El davanter va ser el gran artífex de la remuntada agònica a les semifinals contra el Manchester City de Pep Guardiola, i també va ser clau en la tornada dels quarts de final contra el Chelsea. Actualment el seu valor de mercat és de 80 milions d’euros. El Madrid, per tant, acostuma a encertar quan incorpora jugadors provinents del Brasil. Ja ho va fer amb uns a priori desconeguts Marcelo Vieira o Carlos Henrique Casemiro.

El preu d’Endrick actualment és forassenyat, però és una important aposta de futur. I així és el futbol modern. El Madrid ha pagat ara molts diners, però aquest futbolista en pot acabar valent més d’aquí a uns anys. A més, ha guanyat la partida a altres clubs europeus, com ara el Futbol Club Barcelona, que s’havien plantejat la seva incorporació.



Més notícies
Xavi Hernández, durant la presentació del seu campus | Europa Press
Xavi confirma que el Barça vol fitxar la nova jove promesa brasilera
Notícia: Xavi confirma que el Barça vol fitxar la nova jove promesa brasilera
Comparteix
L'entrenador del Barça admet que ha parlat amb Endrick i el seu entorn
Joan Laporta, Mateu Alemany i Rafa Yuste, en arxiu | FC Barcelona
El Barça vol fitxar una nova jove promesa del Brasil
Notícia: El Barça vol fitxar una nova jove promesa del Brasil
Comparteix
Es tracta de Vítor Roque, davanter de l'Athletico Paranaense, qui és seguit de ben a prop per la secretaria tècnica blaugrana
Florentino Pérez, president del Reial Madrid | Europa Press
El Reial Madrid podria robar un fitxatge al Barça aquest hivern
Notícia: El Reial Madrid podria robar un fitxatge al Barça aquest hivern
Comparteix
Florentino Pérez vol signar el futbolista, però les negociacions no són fàcils
Florentino Pérez i Joan Laporta, presidents del Madrid i del Barça | Europa Press
El Barça i el Madrid rebutgen l’Assemblea que farà LaLiga a Dubai
Notícia: El Barça i el Madrid rebutgen l’Assemblea que farà LaLiga a Dubai
Comparteix
Tots dos clubs han explicat els seus motius en sengles comunicats i han criticat la feina de Javier Tebas

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El Tito Cruyff a desembre 08, 2022 | 18:58
    El Tito Cruyff desembre 08, 2022 | 18:58
    Què no tenia de venir al Barça aquest pàjaro. Laporta, Xavi, què us han donat carbasses, què us han fet una bona botifarra. Això entre altres raons és perquè el Barça està arruinat i no ho podeu pagar. Quin parell de tomàquets.
  2. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a desembre 09, 2022 | 08:53
    Doctor Strangelove desembre 09, 2022 | 08:53
    Perfecte! Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa