Món Esport
El Madrid, l’únic club que no s’ha pronunciat sobre el cas Negreira

Després que el cas Negreira esclatés, aquell cas pel qual s’ha descobert que el Futbol Club Barcelona ha pagat una gran quantitat de diners a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira, la immensa majoria de clubs espanyols s’han començat a mobilitzar per condemnar els fets.

Han esperat uns dies, però després que ja hagi sortit un important cúmul d’informacions, els clubs tant de la Primera Divisió del futbol nacional com de la Segona Divisió s’han pronunciat. El primer a fer-ho ha estat el Reial Club Deportiu Espanyol, seguit de l’Atlètic de Madrid i el Sevilla Fútbol Club.

Els pericos, eterns rivals dels blaugranes, s’han mostrat “alarmats davant les informacions publicades en diferents mitjans de comunicació en relació amb el cas Negreira”, tot exigint “una actuació excepcional a l’hora d’aclarir el que realment ha passat i, si s’escau, depurar les responsabilitats corresponents en l’àmbit nacional i/o internacional”.

Chen Yansheng, president de l'Espanyol | Europa Press
Chen Yansheng, president de l’Espanyol | Europa Press

El contundent comunicat de la Comissió Delegada de LaLiga

En les darreres hores, altres clubs del futbol professional s’han pronunciat. Finalment, hi ha hagut un comunicat molt contundent. Ha estat signat per la Comissió Delegada de LaLiga, que està formada per catorze equips: els esmentats Atlètic de Madrid i Sevilla, juntament amb el Llevant, el Reial Betis, el Cadis, la Reial Societat, el Getafe, el Vila-real, el Tenerife, l’Alabès, l’Eibar, Las Palmas, el Lugo i l’Osca.

En aquest missatge hi ha tres punts especialment claus. En primer lloc, que “LaLiga i la seva Comissió Delegada rebutgen i repudien els fets, i estan profundament preocupats i treballen activament per aclarir qualsevol irregularitat que s’hagi pogut produir al voltant del cas Negreira, ja sigui de caràcter esportiu o de qualsevol altra índole”.

Després, han expressat que “LaLiga està seguint molt de prop aquest assumpte i actuarà amb fermesa dins de les competències i els límits que li permet la Llei”. I, finalment, que “la Comissió Delegada dona suport fermament a les actuacions de LaLiga atenent el treball demostrat i dut a terme durant aquests anys per preservar la integritat de la competició”.

El Reial Madrid encara no s’ha pronunciat

Amb tots els comunicats sobre la taula, crida l’atenció que hi ha un club que no s’ha pronunciat encara. És el Reial Madrid, l’altre gran club del país i, alhora, el màxim rival del Barça. Hi ha moltes hipòtesis que estan circulant i per les quals es creu que l’entitat presidida per Florentino Pérez no ha dit res al respecte. Una d’elles és la bona relació que hi ha actualment entre catalans i madrilenys, arran de, sobretot, el projecte de la Superlliga.



Més notícies
Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona | Europa Press
Laporta torna a parlar del cas Negreira i respon Tebas amb molta duresa
Notícia: Laporta torna a parlar del cas Negreira i respon Tebas amb molta duresa
Comparteix
"S'ha tret la careta, és un antibarcelonista", ha dit el president del Barça del seu homòleg a LaLiga
Ernesto Valverde, exentrenador del FC Barcelona | Europa Press
Exentrenadors del Barça desacrediten la versió del club del cas Negreira
Notícia: Exentrenadors del Barça desacrediten la versió del club del cas Negreira
Comparteix
Ernesto Valverde i Jorge Pautasso han parlat públicament sobre el cas Negreira
Chen Yansheng, president de l'Espanyol | Europa Press
Els clubs de la Lliga es comencen a manifestar sobre el cas Negreira
Notícia: Els clubs de la Lliga es comencen a manifestar sobre el cas Negreira
Comparteix
Sevilla, Espanyol i Atlètic de Madrid han estat els primers a pronunciar-se sobre el cas
Javier Tebas, president de LaLiga, i Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, en un muntatge de dues imatges dels dos protagonistes | Europa Press
Tebas demana la dimissió de Laporta pel cas dels àrbitres
Notícia: Tebas demana la dimissió de Laporta pel cas dels àrbitres
Comparteix
El president de LaLiga exigeix que el seu homòleg al Barça doni una explicació més convincent del cas

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Culé. a febrer 22, 2023 | 09:02
    Culé. febrer 22, 2023 | 09:02
    Qui té el sostre de vidre no tira rocs al de seu veí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa