Món Esport
Els clubs de la Lliga es comencen a manifestar sobre el cas Negreira

La informació destapada per Ràdio Barcelona sobre la investigació d’Hisenda als pagaments del Futbol Club Barcelona a l’empresa DASNIL 95, propietat de l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres José María Enríquez Negreira, comença a deixar les primeres manifestacions de diversos clubs de la Lliga, que demanen una explicació més profunda dels fets. En aquest sentit, clubs com el Reial Club Deportiu Espanyol, l’Atlètic de Madrid i el Sevilla Futbol Club han estat els primers a alçar la veu amb indignació i preocupació sobre la possible gravetat dels fets. Cal recordar que el pagament que està investigant la Fiscalia és l’equivalent a 1,4 milions d’euros entre el 2016 i el 2018, tot i que el Barça ha mantingut lligams amb l’empresa des de 2001.

Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press

L’Espanyol ha emès un comunicat sobre el cas Negreira

Un dels primers equips que s’ha pronunciat sobre el cas és el Reial Club Deportiu Espanyol. Els blanc-i-blaus s’han mostrat “alarmats” per les informacions demanant una actuació excepcional per tal d’aclarir els fets: “El RCD Espanyol de Barcelona es mostra alarmat davant les informacions publicades en diferents mitjans de comunicació en relació amb el denominat ‘cas Negreira’. Tot i que encara es troba en fase d’investigació, les possibles implicacions del que s’ha publicat per a la nostra competició, els clubs que la componem i els organismes afectats serien de tal gravetat que exigeixen una actuació excepcional a l’hora d’aclarir el que realment ha passat i, si s’escau, depurar les responsabilitats corresponents en l’àmbit nacional i/o internacional”, ha dit l’Espanyol en el seu comunicat.

Sevilla i Atlètic de Madrid també s’han pronunciat

Per altra banda, dos dels equips de la Lliga que també s’han pronunciat respecte al cas han estat l’Atlètic de Madrid i el Sevilla FC. El club madrileny ha afirmat que es tracta d’un tema molt greu i, per altra banda, ha seguit la postura del comunicat de l’Espanyol, demanant que s’investigui i s’aclareixi el cas Negreira. A més a més, Miguel Ángel Gil Marín, conseller delegat de l’Atlètic de Madrid, ha intentat convèncer la resta de clubs per realitzar un comunicat conjunt que mostrés la unitat de tots els equips davant d’un assumpte d’aquestes dimensions. Finalment, el Sevilla ha sol·licitat que la Lliga i la Federació Espanyola de Futbol es personin com a acusacions del cas davant la justícia.



Més notícies
Javier Tebas, president de LaLiga, i Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, en un muntatge de dues imatges dels dos protagonistes | Europa Press
Tebas demana la dimissió de Laporta pel cas dels àrbitres
Notícia: Tebas demana la dimissió de Laporta pel cas dels àrbitres
Comparteix
El president de LaLiga exigeix que el seu homòleg al Barça doni una explicació més convincent del cas
Dani Alves, exjugador del Barça | Europa Press
Desestimat el recurs de Dani Alves: continuarà en presó provisional
Notícia: Desestimat el recurs de Dani Alves: continuarà en presó provisional
Comparteix
L'Audiència de Barcelona manté el futbolista a la presó mentre espera judici
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
Surt a la llum la comunicació interna del Barça sobre el cas dels àrbitres
Notícia: Surt a la llum la comunicació interna del Barça sobre el cas dels àrbitres
Comparteix
El diari El Mundo ha destapat la comunicació interna del club blaugrana sobre el cas Negreira
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
El Barça demana a una empresa externa que investigui el cas dels àrbitres
Notícia: El Barça demana a una empresa externa que investigui el cas dels àrbitres
Comparteix
El club ha mogut fitxa després que s'hagi conegut la notícia sobre Enríquez Negreira

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa