Món Esport
Quatre ‘Via Crucis’ i una trampa per al Madrid que fan perillar la Lliga

L’exhibició del Futbol Club Barcelona ahir en terres madrilenyes ha suposat moltes coses. Per una banda, que el barcelonisme tornés a somriure sis clàssics després. Des de l’any 2019 tot eren males collites… fins que ha arribat Xavi Hernández, per solucionar això. Després, ha suposat una nova golejada de la Xavineta. I ja en van sis… en pràcticament un mes i mig! Aquesta, però, és molt especial, en tant que l’ha presenciat tot el món. Fins i tot Thomas Müller, futbolista del Bayern de Munic. Una victòria, doncs, per deixar clar que s’ha tornat definitivament.

A efectes resultadistes també suposa moltes coses. Haver guanyat al Santiago Bernabéu implica l’obtenció de tres punts en la classificació de la Lliga i, a la vegada, evitar que el Madrid en sumi cap. Ha estat la primera derrota dels blancs a casa aquesta temporada. La distància entre uns i altres és encara abismal, però menys que fa vint-i-quatre hores. I és que mentre que abans l’equip de Carlo Ancelotti tenia un marge de quinze punts sobre els blaugranes, ara en són dotze. A més, l’equip de Xavi té un partit pendent, contra un Rayo Vallecano de capa caiguda. Una victòria contra els madrilenys podria escurçar la distància a nou punts. En continuen sent molts, però és possible una remuntada miraculosa?

Si en un altre article s’ha repassat el camí que recorrerà el Barça d’aquí al final de la temporada en la Lliga, ara toca repassar el del Reial Madrid. Mentre que els blaugranes tindran, sobre el paper (tenint en compte el rendiment actual dels catalans, l’entitat dels rivals i el factor Camp Nou), quatre partits exigents i sis assequibles, el Madrid en tindrà quatre complicats, un relativament perillós i quatre força assequibles. Cal tenir en compte, però, que els blancs tenen un doble enfrontament de Champions contra els vigents campions d’Europa, el Chelsea. I això els minvarà físicament i mentalment. I també cal tenir en compte el mal que ha fet, en termes morals, la derrota per 0-4 en mans del Barça.

Exactament, el calendari del Madrid a la Lliga serà el següent: Celta fora (quatre dies abans de visitar el Chelsea), Getafe a casa (tres dies abans de rebre el Chelsea), Sevilla fora, Osasuna fora, Espanyol a casa, Atlètic de Madrid fora, Llevant a casa, Cadis fora i Betis a casa.

Els quatre ‘Via Crucis’

El Madrid tindrà quatre partits molt exigents: el Celta a Balaídos, el Sevilla, l’Atlètic de Madrid i el Betis. Si bé el Celta també jugarà contra el Barça, cal recordar que ho farà al Camp Nou. I el de Coudet és un equip que a casa seva es fa molt més fort. L’equip liderat per Iago Aspas ha tret punts al Madrid els darrers anys. Si bé està tenint una temporada irregular, el mes d’abril exhaurirà les seves darreres opcions per classificar-se a una de les competicions europees l’any vinent. Ara mateix estan a nou punts de la setena plaça, de UEFA Conference League, que té el Vila-real. Per tant, es juguen molt encara que no ho sembli si un o una mira la classificació.

El partit contra el Sevilla serà infernal per al Madrid. Si bé el Barça també jugarà contra els de Lopetegui, els blancs ho faran al Ramón Sánchez-Pizjuán i no a casa. Això implicarà l’ambient hostil que sempre rep el club madrileny en les seves visites a l’estadi sevillista. Aquesta temporada, el Sevilla, que va aconseguir empatar a casa contra el Barça per 1-1, va perdre in extremis al Bernabéu. Vinicius va culminar la remuntada, per 2-1, a les acaballes del matx. La trajectòria dels andalusos, però, ha canviat.

De l’Atlètic de Madrid hi ha poques paraules a dir. Serà un derbi madrileny molt calent. Si bé l’equip del Cholo Simeone té ja poques opcions de guanyar la Lliga (encara menys que el Barça), necessita guanyar per aconseguir certificar la seva presència a la Champions de l’any vinent. A més, els matalassers sempre es motiven molt quan tenen els blancs al davant. Aquest serà el partit més difícil dels d’Ancelotti. Cal recordar que l’Atlètic de Madrid està en línia ascendent, havent eliminat meritòriament el Manchester United i estant a les portes de disputar els quarts de final de la Champions contra el City de Guardiola.

I, finalment, el Betis també amenaçarà el Madrid, d’igual forma que ho farà amb el Barça unes jornades abans. En aquest cas, es donarà en la darrera jornada. El Betis, previsiblement, s’estarà jugant molt i sortirà a guanyar en un estadi on els darrers anys s’ha acostumat a vèncer. Caldrà veure quin Betis arriba a Madrid, ja que l’equip de Manuel Pellegrini està tenint una temporada històrica… però podria acusar el cansament.

Un partit trampa

Enmig d’aquesta tempesta, els homes d’Ancelotti tindran un partit que podria ser molt traïdor per als seus interessos. Serà la visita al Sadar, per jugar contra Osasuna. Cal recordar que Osasuna, tal com el Celta esmentat, encara té opcions de classificar-se a Europa i, a la vegada, que el seu estadi és un dels grans fortins del campionat espanyol. És un lloc propici per perdre lligues, on els jugadors poc acostumats a jugar partits en terres navarreses poden quedar sorpresos per la intensitat dels jugadors i de l’afició local.

Quatre partits teòricament assequibles

Més enllà d’aquests cinc enfrontaments esmentats, el Madrid en jugarà uns altres quatre en circumstàncies, sobre el paper, més favorables. Aquests seran contra el Getafe, l’Espanyol, el Llevant i el Cadis. Quatre rivals que estan a la part baixa de la classificació. Tot i això, amb cap d’ells es podran confiar. Tots quatre equips han fet punxar els blancs els darrers anys -de fet, l’Espanyol va guanyar el Madrid aquest curs a l’RCDE Stadium-. I, el fet que s’estiguin jugant tant, els farà més perillosos encara.

Si bé el Madrid ho té tot de cara per guanyar la Lliga, el mal emocional i els dubtes que els ha causat i que els causarà l’exhibició blaugrana al clàssic els podria jugar una mala passada. També l’estat físic de futbolistes com Karim Benzema. En l’hipotètic cas en el qual el Barça guanyés els seus deu partits, sis victòries blanques i tres derrotes serien suficients per atorgar el títol a l’equip de Xavi. I el Madrid podria perdre perfectament, per exemple, contra l’Atlètic de Madrid, el Sevilla, el Betis o el Celta. L’equip d’Ancelotti necessita assolir, com a mínim, els 85 punts, ja que 84 són els que pot fer, com a màxim, el Barça. Això significa que n’han de fer 19 dels 27 que tenen en joc. El Barça té la Lliga molt difícil, però no impossible.



Més notícies
Els jugadors del Barça, celebrant la victòria al Santiago Bernabéu | FC Barcelona
Els obstacles que haurà de superar el Barça per intentar remuntar la Lliga
Notícia: Els obstacles que haurà de superar el Barça per intentar remuntar la Lliga
Comparteix
Als homes de Xavi els esperen quatre compromisos exigents i sis més aviat factibles
Els jugadors del Barça celebren un gol al Bernabéu | Europa Press
Xavi retorna l’eufòria al barcelonisme amb una nit màgica al Bernabéu (0-4)
Notícia: Xavi retorna l’eufòria al barcelonisme amb una nit màgica al Bernabéu (0-4)
Comparteix
Els blaugranes han fet un dels millors partits de la seva història al camp del Madrid i han destrossat l'etern rival

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa