El Girona tria nou escut i fulmina la corona reial

El club ha iniciat un procés digital perquè els socis puguin escollir el nou símbol de l'entitat

El Girona Futbol Club, l’únic equip català de la Segona Divisió, ha obert un procés perquè els seus socis puguin escollir quin serà el nou escut de l’entitat. El club ha presentat dues propostes definitives, entre les quals en sortirà l’emblema que acompanyarà els blanc-i-vermells durant les pròximes temporades.

Entre les dues opcions que presenta el Girona, n’hi ha una de més conservadora, que s’assembla força a l’escut actual, i una altra que és més trencadora, però que en cap cas trenca amb l’essència de l’equip. Ara bé, el que sí que tenen en comú totes dues propostes és que desapareix la corona reial de l’escut. Segons informa el mateix club, la majoria de socis estaven en contra d’aquest símbol en el seu emblema i és per això que ha estat fulminat.

Cal tenir en compte que des de la fundació del club, l’any 1930, l’escut ha estat sempre molt similar. Hi ha hagut canvis que l’han anat modernitzant, però fins ara no s’havia apostat per una regeneració tan radical. Per exemple, la corona reial sempre havia acompanyat l’escut i ara ja no ho farà, mentre que la senyera sí que hi serà, ja que, segons el club, és el símbol més desitjat per tots els socis.

Per poder escollir el nou escut del Girona, els seus socis hauran d’entrar a una pàgina web, escriure les seves credencials i triar l’opció preferida.

Més informació

Nou comentari