El Girona es refà d’un mal inici de partit i continua a l’alça (2-2)

El Girona continua en un gran moment a la Lliga i suma un valuós punt per continuar aspirant a una plaça europea la temporada que ve. El conjunt blanc-i-vermell ha començat perdent per 2 a 0, però ha aconseguit igualar el marcador en un partit frenètic gràcies als gols de Yan Couto i Cristhian Stuani. Els de Míchel han afrontat el partit davant la Reial Societat sense Taty Castellanos, el seu màxim golejador. El davanter argentí porta tretze gols en Lliga (set en els últims quatre partits) i no ha pogut ser a San Sebastián per un esquinç al turmell. Tot i això, el conjunt català s’ha deixat la pell en un camp molt difícil.

El partit comença de la pitjor manera, però el Girona es refà

El matx ha començat elèctric i amb molta intensitat per part dels dos equips. Però la Reial Societat ha fet el primer gol tot just començar el partit. El japonès Take Kubo ha caigut dins l’àrea en una acció dubtosa per una per entrada de Rodrigo Riquelme i Mikel Oyarzabal ha superat Gazzaniga des dels onze metres per fer l’1-0. L’acció ha suposat les protestes de Míchel que ha vist targeta groga. El conjunt d’Imanol Alguacil ha ofegat el Girona amb una pressió altíssima i els primers minuts s’han jugat a camp dels catalans. No obstant això, el conjunt blanc-i-vermell ha pogut desfer-se de la pressió dels bascos, però al contracop Sorloth ha tingut l’opció d’ampliar l’electrònic. La Reial ha esborrat Girona i un Kubo que ha fet molt mal per la banda esquerra ha fet una bona centrada cap a David Silva que, a l’esquena de la defensa gironina, ha fet el 2 a 0.

El conjunt gironí ha respost a la galleda d’aigua freda amb un cop de cap d’Arnau Martínez que ha estat a punt de suposar el 2 a 1. A més, un Stuani substitut del lesionat Taty Castellanos ha exigit el porter local Álex Remiro. Els avisos del Girona han donat els seus fruits i en els últims quinze minuts de la primera part el guió ha canviat per complet. D’aquesta forma, el Girona ha tornat a entrar al partit amb un golàs de Yan Couto que ha suposat el 2-1. Amb el gol brasiler, els de Míchel s’han animat i han fet mèrits per empatar abans del descans. La igualada ha arribat en la darrera acció del primer temps. Riquelme ha servit una falta des de la banda dreta i Stuani ha rematat per fer l’empat a 2 amb el que han acabat els primers quaranta-cinc minuts.

Christian Stuani celebra l'empat a dos | Girona FC
Cristhian Stuani celebra l’empat a dos | Girona FC

El segon temps ha començat sense treva amb un anada i tornada per part dels dos equips i amb un ritme molt alt. Els dos conjunts han tingut ocasions clares per avançar-se en el marcador i no han vigilat les seves espatlles gens ni mica. Mentre que Remiro ha evitat el gol d’Iván Martín, a l’altra banda, Gazzaniga ha tret un xut sobre la línia. Després de vint minuts intensos, el ritme ha baixat, però la Reial ha intentat imprimir-li velocitat al joc i ha controlat la pilota.

El conjunt visitant ha aguantat l’empat tot i l’envestida de la Reial, Carlos Fernández ha tingut el 3 a 2 amb un cop de cap al travesser després d’un córner, però el Girona ha estat de sort. Inclús, els de Míchel han pogut mantenir l’empat amb un home menys per l’expulsió per doble groga d’Oriol Romeu després d’una entrada sobre David Silva. En els últims minuts, els de Míchel han sabut contemporitzar i baixar el ritme del matx per acabar sumant un important punt de cara a la lluita per Europa.