Món Esport
El Barça, la cara; la Penya i el Girona, la creu

La jornada intersetmanal de la Lliga ACB ha deixat un triomf del Barça i derrotes del Joventut de Badalona i del Bàsquet Girona. El Barça ha fet els deures davant l’Obradoiro per seguir líder de la competició, mentre que la Penya ha perdut a casa contra el Baskonia i el Girona ha deixat escapar una oportunitat d’or per segellar la permanència contra el Reial Betis.

Bàsquet Girona 79-90 Reial Betis

El conjunt gironí s’ha deixat remuntar un avantatge de tretze punts a l’últim quart i després d’anar guanyant per 79 a 66 ha rebut un parcial de 0 a 24 per acabar perdent per 79 a 90. Al tercer quart, els d’Aíto han arribat a guanyar per dinou punts de diferència, però han cedit de forma incomprensible i perden una oportunitat d’or per certificar la salvació a l’ACB. La bona actuació de John Jenkins (17 punts) i Roko Prkacin (13 punts) ha estat contrarestada pels 25 punts del jugador visitant Montero.

Imatge del partit entre Bàsquet Girona i Reial Betis | @RealBetisBasket
Imatge del partit entre Bàsquet Girona i Reial Betis | @RealBetisBasket

Tot i la desfeta, el Girona continua tenint la permanència a tocar a falta de dos partits. El conjunt gironí té un balanç de 10 victòries i 22 derrotes i el desempat guanyat amb el Granada (9-23), a qui ha guanyat els dos duels directes d’aquesta temporada. Amb una victòria contra el Saragossa aquest dissabte (18:00) certificarien la permanència. No obstant això, una derrota gironina i una victòria del Granada amb el Betis ho deixaria tot obert de cara a l’última jornada.

Penya 77-86 Baskonia

La Penya suma la seva cinquena derrota consecutiva, la quarta a l’ACB, en perdre a l’Olímpic de Badalona contra el Baskonia. Els de Carles Durán han anat per davant en el marcador en els dos primers quarts, però han acabat perdent davant d’un dels equips més forts de la competició. Els 25 punts de Marcus Howard i els 23 de Rokas Giedraitis han fet molt mal a un Joventut que encara el tram final amb una dinàmica negativa, però classificat pel play off. Els verd-i-negres acabaran rebent l’Obradoiro aquest diumenge (17:00) i visitant el Granada en l’última jornada.

Barça 94-77 Obradoiro

Per la seva banda, el Barça fa els deures davant l’Obradoiro i continua defensant la posició de líder de la Lliga ACB. Els blaugranes, liderats per un estel·lar Nikola Mirotic (27 punts i 40 de valoració), han hagut de treballar per imposar-se a un conjunt gallec que no ha posat les coses fàcils. Tot i l’intercanvi de cops dels dos primers quarts, el Barça ha posat el peu a l’accelerador a la segona part i ha certificat un important triomf. La mala notícia per al Barça ha estat que el pívot Jan Vesely ha hagut de retirar-se a vestuaris durant el partit per unes molèsties lumbars.

Tot i això, el Barça està de dolç, ja que ha sumat la seva desena victòria consecutiva entre ACB i Eurolliga. Després d’aquest triomf, els de Sarunas Jasikevicius afronten aquest diumenge (18:30) un important duel a la pista del Baskonia abans d’afrontar les semifinals de la final four de l’Eurolliga amb el Reial Madrid el cap de setmana que ve. Amb una victòria, els blaugranes asseguraran la primera posició de l’ACB.



Més notícies
Jugadors de Barça i Madrid durant un Clàssic | FC Barcelona
Hi tornarà a haver un Clàssic a la gira d’estiu als Estats Units
Notícia: Hi tornarà a haver un Clàssic a la gira d’estiu als Estats Units
Comparteix
Els blaugranes disputaran quatre amistosos davant la Juventus, l’Arsenal, el Reial Madrid i l’AC Milan
Les equipacions del Barça 2023/23 | Footy Headlines
Les noves samarretes del Barça recuperen dos símbols històrics
Notícia: Les noves samarretes del Barça recuperen dos símbols històrics
Comparteix
'Footy Headlines' ha donat a conèixer nous detalls de la primera i segona equipació de la temporada 2023/24
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Guardiola esclata per culpa d’Eurovisió
Notícia: Guardiola esclata per culpa d’Eurovisió
Comparteix
L'entrenador del Manchester City ha lamentat l'horari del partit de lliga contra l'Everton
Javier Tebas i Florentino Pérez, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Tebas insisteix en el seu madridisme mentre llança un dard a Florentino
Notícia: Tebas insisteix en el seu madridisme mentre llança un dard a Florentino
Comparteix
El president de LaLiga ha atès els mitjans de comunicació durant un acte

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa