Món Esport
La insòlita imatge del Xile-Argentina de classificació per al Mundial

El Xile-Argentina corresponent a les Eliminatòries Sud-americanes de classificació per al Mundial del Qatar han deixat una imatge pel record dels amants del futbol tradicional. L’Argentina, sense Messi, no s’hi jugava res en termes de resultat, en tant que ja té un bitllet pel certamen d’enguany. Sí que buscava prolongar encara més un invicte que dura dos anys. Per la seva banda, el Xile necessitava puntuar com fos per continuar a prop de les cinc primeres places. Al final, la ratxa albiceleste es va imposar perquè els visitants van guanyar per 1-2. Tot i això, la imatge més curiosa la va deixar els àrbitres assistents del xoc amb un dels objectes clàssics de l’esport.

Quan estava a punt de començar el partit, els assistents van adonar-se que s’havien deixat a l’hotel les banderoles que fan servir per marcar fores de joc, faltes i demés accions il·legals durant els partits. I, per no endarrerir l’inici del partit, van decidir optar per la via més enginyosa: van lligar unes armilles reflectores a dos pals. Tot i això, durant la primera meitat, algú ha anat a buscar les banderoles oblidades i a la represa ja les han fet servir.

Quaranta cinc minuts ha durat una arranja més pròpia del futbol d’escola i d’un futbol romàntic que del futbol modern. Un invent molt habitual en una cultura sud-americana menys perfeccionista que l’europea. Pel que fa al partit, l’Argentina, sense el seu millor futbolista, a París descansant, però amb un equip igualment de garanties, va imposar-se amb gols d’Ángel di María i Lautaro Martínez. Ben Brereton, també al primer temps, va descomptar per a una selecció xilena que és a la vora de l’abisme i flirteja així amb quedar-se fora d’un Mundial per segon cop consecutiu.

L’equip d’Alexis Sánchez i Arturo Vidal és a només un punt de la cinquena plaça, que atorga l’oportunitat d’accedir a la cita mundialista a través d’una repesca. Tot i això, té un partit més que el combinat que l’ocupa, Colòmbia, i té per davant les tres jornades finals més exigents possibles: s’enfrontaran a Bolívia com a visitants, amb les dificultats que suposa el fet de jugar a milers de metres d’alçada; visitarà una Brasil ja classificada però sempre temible; i rebrà una Uruguai que en la darrera jornada previsiblement també s’estarà jugant la vida.



Més notícies
El logo de la FIFA, en arxiu | Europa Press
La FIFA revolucionarà el futbol de seleccions
Notícia: La FIFA revolucionarà el futbol de seleccions
Comparteix
Vol eliminar les aturades de seleccions i celebrar un Mundial cada dos anys
Adama Traoré, en la seva etapa com a futbolista del Barça | FC Barcelona
Així va ser la primera etapa d’Adama Traoré al Barça
Notícia: Així va ser la primera etapa d’Adama Traoré al Barça
Comparteix
Repàs a les seves dues temporades al primer equip, amb el Tata Martino i Luis Enrique

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa