Món Esport
La UEFA va coaccionar Dinamarca per reprendre el joc després del desmai d’Eriksen
  • CA

El cas de Christian Eriksen portarà cua. Després que el món del futbol patís un dels ensurts més grans dels últims anys i que, de forma gairebé miraculosa, s’hagi pogut salvar la vida del jugador danès i s’hagi confirmat la seva estabilització, s’han intensificat les crítiques a la UEFA. El partit de fase de grups de l’Eurocopa contra Finlàndia es va reprendre poca estona després del desmai d’Eriksen i ara que s’estan coneixent els motius, l’organització futbolística europea presidida per Aleksander Ceferin està quedant al focus de totes les crítiques.

Segons ha explicat el mític Peter Schmeichel, pare de l’actual porter de la selecció danesa Kasper Schmeichel, la UEFA va coaccionar, pressionar i forçar els jugadors escandinaus per reprendre el partit. “La UEFA només va donar tres opcions: jugar els darrers 50 minuts de seguida, jugar l’endemà a les 12 migdia o una tercera opció: renunciar al partit i perdre per 3-0”, assegura Peter Schmeichel després de parlar amb el seu fill Kasper. D’aquesta manera, als jugadors no se’ls va donar cap alternativa satisfactòria per solucionar un cas que havia estat molt traumàtic per a tots ells. Cal destacar que la UEFA sempre ha parlat d’una decisió presa pels futbolistes i que mai no ha explicat tota aquesta coacció.

De fet, en un comunicat de la Federació Danesa de Futbol, s’ha explicat que els jugadors van haver de rebre atenció psicològica d’urgència i que molts d’ells encara es troben en aquesta situació. És per això que el seleccionador, Kasper Hjulmand, va preferir reprendre el duel de seguida: “Era millor jugar en estat de xoc, que en estat de xoc i sense haver dormit durant tota la nit”. El jugador danès del Barça, Martin Braithwaite, ha estat incapaç de respondre cap pregunta sobre Eriksen en roda de premsa, ja que els plors li ho han impedit.

Respecte a les sensacions dels futbolistes, Peter Schmeichel afirma que, durant el partit, tots pensaven que el seu company Eriksen havia mort. “Vaig parlar amb el meu fill Kasper ahir a la nit: immediatament va córrer cap a la dona d’Eriksen. Ella va creure que estava mort, però li van dir que Christian respirava”, detalla. Altres llegendes del futbol danès també han criticat l’actuació de la UEFA, com és el cas de Michael Laudrup.



Més notícies
Eriksen, amb la selecció danesa | Europa Press
“Eriksen va estar clínicament mort, però el vam recuperar”
Notícia: “Eriksen va estar clínicament mort, però el vam recuperar”
Comparteix
Morten Boesen, doctor del danès, explica els detalls d'una intervenció mèdica crucial
L'estadi de Wembley, seu de la final | Europa Press
Un aficionat anglès, en estat greu després de caure de la graderia de Wembley
Notícia: Un aficionat anglès, en estat greu després de caure de la graderia de Wembley
Comparteix
Ha estat traslladat a l'hospital i la UEFA investiga el cas

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a juny 14, 2021 | 20:01
    ton c. juny 14, 2021 | 20:01
    aquetsa son els que no volien la nova competició de futbol, apa que sou exemple de res, miserables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa