“Eriksen va estar clínicament mort, però el vam recuperar”

Morten Boesen, doctor del danès, explica els detalls d'una intervenció mèdica crucial

El futbolista danès Christian Eriksen es continua trobant estable després d’haver caigut desplomat a terra en el primer partit de la seva selecció a l’Eurocopa contra Finlàndia. Fins i tot ha pogut enviar un missatge als seus seguidors i als aficionats, en el qual ha donat les gràcies a tothom, però a la vegada s’ha mostrat intrigat per tot el que ha passat: “Estic bé, però vull entendre què em va passar”.

Una de les persones que pot respondre aquesta pregunta d’Eriksen és el seu doctor a la selecció danesa, Morten Boesen. Les seves explicacions sobre el cas del futbolista de l’Inter de Milà confirmen que el jugador va ser, literalment, ressuscitat: “Eriksen va estar clínicament mort abans de reanimar-lo, però el vam aconseguir recuperar”. A més a més, explica quina va ser la clau de l’èxit d’aquesta intervenció: “El vam recuperar a la primera descàrrega amb el desfibril·lador. Va ser breu i crucial”.

Aquestes paraules de Boesen demostren que el cas d’Eriksen va estar a pocs segons d’acabar en tragèdia. La gran preparació de l’estadi i dels metges que el van rescatar és l’únic que explica que el futbolista danès continuï amb vida. Ara bé, Boesen també ha deixat clar que ara se li hauran de fer moltes proves per comprovar l’estat del seu cor i no descarta que no pugui jugar mai més a futbol.

Més informació

Nou comentari