Món Esport
La UEFA no podrà castigar Barça, Madrid i Juve per la Superlliga
  • CA

Cop molt dur per a Aleksander Ceferin, president de la UEFA, que ha vist frustrat el seu pla de ser molt dur i contundent amb el projecte de la Superlliga. El Ministeri de Justícia de Suïssa, país en el qual hi ha la seu de la UEFA, ha notificat a l’organisme regulador del futbol europeu que no podrà castigar o sancionar cap dels equips que ha format part de la Superlliga, per haver creat una competició independent a la Champions League. D’aquesta manera, el Barça, el Madrid i la Juventus, els tres clubs que hi queden vius, no haurien de ser expulsats de les competicions de la UEFA, com Ceferin havia amenaçat alguna vegada. També es quedaria sense dret a càstig la FIFA, l’homòloga de la UEFA a escala mundial.

Cal tenir en compte que l’endemà de l’anunci de la Superlliga, el jutjat mercantil número 17 de Madrid ja va notificar a la UEFA que no podria castigar cap dels clubs que en formen part. La Justícia suïssa s’empara en aquesta mateixa sentència. En cas de fer-ho, va dir el jutjat mercantil número 17 de Madrid, estaria incorrent en una situació d’abús de poder.

Aquest nou capítol del cas de la Superlliga obre la porta als plans de Florentino Pérez, president del Reial Madrid i de la Superlliga, qui assegura que el projecte continua viu. De fet, cap dels clubs que va marxar de forma pública es va deslligar de forma contractual de la nova competició de futbol europeu. També dona arguments a favor a Joan Laporta, president del Barça, qui diu que, si no hi ha Superlliga, sí que hi haurà d’haver una negociació amb la UEFA per canviar les normes del joc i millorar el repartiment econòmic dels drets televisius o fer el futbol més atractiu, entre altres coses. Cal recordar que la participació del club blaugrana a la Superlliga es votarà a la pròxima assemblea de compromissaris, el dia 20 de juny.



Més notícies
Joan Laporta, en roda de premsa | FC Barcelona
Laporta ratifica Koeman, però li posa pressió: “Jordi Cruyff pot ser un comodí en cas d’urgència”
Notícia: Laporta ratifica Koeman, però li posa pressió: “Jordi Cruyff pot ser un comodí en cas d’urgència”
Comparteix
El president del Barça s'ha mostrat segur de la decisió presa, però no especifica si se li allargarà el contracte
Bartomeu, en arxiu | EFE
Surt a la llum una nova irregularitat econòmica de la junta de Bartomeu
Notícia: Surt a la llum una nova irregularitat econòmica de la junta de Bartomeu
Comparteix
Catalunya Ràdio revela el sou d'André Cury, intermediari en els fitxatges de jugadors brasilers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa