Món Esport
Macron i Boris Johnson s’oposen a la Superlliga
  • CA

La creació de la nova Superlliga del futbol europeu ha aterrat al món de la política. Els presidents de dos dels principals Estats europeus, el francès Emmanuel Macron i el britànic Boris Johnson, s’han posicionat totalment en contra d’aquesta nova competició.

Johnson ha publicat a les seves xarxes socials que seria “un gran dany al futbol” i ha demanat a “les autoritats futbolístiques que prenguin accions al respecte”. Argumenta que atacaria “al cor del futbol domèstic” i que “afectaria aficionats de tot el país”. També assegura que “els clubs involucrats han de respondre els afeccionats abans de continuar endavant”. En aquest sentit, tenint en compte que són fins a sis els equips britànics que en formen part, això podria ser un cop dur a Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Manchester City i Manchester United.

D’altra banda, Macron ha actuat en la mateixa direcció que ha fet el futbol francès en general i més concretament el PSG. A la vegada que la Bundesliga, els equips gals s’han alineat amb la UEFA i de moment no formen part de la Superlliga. És per això que el primer ministre Macron ha defensat el model actual per “protegir la integritat de les competicions federals, ja siguin nacionals o europees”.

Fins al moment, no hi ha hagut cap reacció per part de Pedro Sánchez. Javier Tebas sí que ha esclatat contra la Superlliga, ja que veu amenaçada la LFP que presideix, i ha amenaçat Barça, Madrid i Atlètic amb l’expulsió de la competició domèstica. De la mateixa manera, els presidents de la gran majoria de lligues i federacions, Rubiales inclòs, s’han posicionat en contra del nou torneig. Tot el món del futbol està en contra de la Superlliga. Tot, menys els principals clubs europeus, que al final són els qui tenen més a dir al respecte. La polèmica està servida.



Més notícies
Aleksander Ceferin, president de la UEFA | Europa Press
Duríssima amenaça del president de la UEFA als jugadors que participin de la Superlliga
Notícia: Duríssima amenaça del president de la UEFA als jugadors que participin de la Superlliga
Comparteix
Aleksander Ceferin vol deixar aquests futbolistes sense Mundial i Eurocopa
Pochettino i Flick, entrenadors de PSG i Bayern | Europa Press
Guerra oberta: PSG, Bayern i Dortmund rebutgen la Superlliga
Notícia: Guerra oberta: PSG, Bayern i Dortmund rebutgen la Superlliga
Comparteix
La competició perdria molta credibilitat sense aquests equips

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa