Món Esport
Fiasco històric del futbol italià

La selecció italiana de futbol no serà al pròxim Mundial. Els azzurri han caigut eliminats a la primera ronda de la repesca en mans d’un equip molt inferior, la selecció de Macedònia del Nord (0-1), a l’estadi Renzo Barbera de Palerm. La quatre vegades campiona del Món es perdrà per primera vegada a la història dos Mundials consecutius. Cal recordar que els italians ja no es van poder classificar per a Rússia 2018 i ara tampoc no seran a Qatar 2022. Ara bé, aquest cop és molt més sorprenent que l’anterior, ja que els azzurri van guanyar la darrera Eurocopa desplegant un molt bon futbol, ben dirigits per Roberto Mancini i amb el mateix equip que s’ha pogut veure en aquest fiasco històric contra Macedònia. Fins ara, Itàlia només s’havia perdut el Mundial de Suècia 1958 i ara ja en són dos de seguits quan, a més a més, hi ha més equips que disputen aquesta competició.

Un resultat injust per a la selecció italiana

Cal dir que el resultat final del duel en qüestió ha estat molt injust. Els italians han tingut ocasions de tots colors per avançar-se al marcador. De fet, han arribat a xutar fins a trenta-dues vegades contra a porteria de Stole Dimitrievski, jugador del Rayo Vallecano pel qual el Barça s’ha interessat en alguna ocasió. Ara bé, només cinc de tots aquests llançaments han anat entre els tres pals, així que ha quedat palès que els azzurri tenen un greu problema de punteria. El moment més decisiu del partit ha arribat al temps de descompte, quan Aleksandar Trajkovski, un jugador de la lliga de l’Aràbia Saudita, ha marcat un autèntic golàs al minut 92 per esvair qualsevol opció de classificació per als de Roberto Mancini. El tècnic italià ha assegurat a la roda de premsa posterior que això ha suposat “la decepció més gran de la meva carrera”. Irònicament, Trajkovski és el mateix jugador que va marcar un gol a la fase de classificació del darrer Mundial per enviar Itàlia a la repesca, on va caure definitivament.

Macedònia del Nord pot continuar fent història

D’aquesta manera no només ha caigut un dels equips històrics del futbol mundial, sinó que també ha quedat fora un dels grans favorits per endur-se la Copa del Món. Ara, la selecció de Macedònia del Nord haurà de disputar una final contra la selecció portuguesa per aconseguir un lloc per al Mundial. No cal dir que una nova victòria dels macedonis suposaria una classificació històrica per a una Copa del Món de futbol.



Més notícies
Kylian Mbappé, jugador del PSG | Europa Press
La premsa francesa deixa anar la bomba i diu que el Barça vol fitxar Mbappé
Notícia: La premsa francesa deixa anar la bomba i diu que el Barça vol fitxar Mbappé
Comparteix
Segons L'Équipe, el jugador hauria escoltat la proposta amb interès i hauria deixat la porta ben oberta a aquesta opció
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press
El cuiner de Dembélé critica els antics mètodes d’entrenament del Barça
Notícia: El cuiner de Dembélé critica els antics mètodes d’entrenament del Barça
Comparteix
A més, lloa amb molta passió Xavi Hernández i la seva manera d'entrenar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa