Món Esport
Mbappé pot esdevenir al PSG l’esportista millor pagat de la història

Ja se sabia que el contracte que Kylian Mbappé ha firmat enguany amb el Paris Saint-Germain (PSG) és astronòmic. Se sabia que el component econòmic tenia molt de pes en la decisió del futbolista de romandre al club francès i de no canviar d’aires. Ara, però, el diari francès Le Parisien ha desvelat les xifres exactes i són abismals. És ni més ni menys que el contracte més important d’un esportista en tota la història, tot superant el de noms il·lustres.

Les diferents parts d’un sou que pot ascendir als 630 milions d’euros bruts en tres anys

Cal anar per parts. En primer lloc, el que ja se sabia era que PSG i Mbappé han acordat dos anys més un d’opcional (mentre que l’entitat francesa va anunciar en un principi que eren tres anys d’una tacada). Dit això, i sempre segons Le Parisien, el futbolista cobrarà 72 milions d’euros bruts per any, pel que fa al sou base.

Després, hi ha una prima de fidelitat anual i ascendent. Si no marxa després d’aquesta primera temporada, cobrarà 70 milions. Si no ho fa després de la segona temporada, cobrarà 80 milions d’euros. I si no marxa un cop acaben les 2+1 temporades, és a dir, la tercera opcional, cobrarà 90 milions d’euros. En total, doncs, només com a fidelitat, podria acabar cobrant 240 milions d’euros. Finalment, com a prima de renovació, el club ja li ha pagat 180 milions d’euros. En conclusió, si el campió del món compleix els tres anys de contracte, haurà guanyat 630 milions bruts en tres anys.

Kylian Mbappé, jugador del Paris Saint-Germain | Europa Press
Kylian Mbappé, jugador del Paris Saint-Germain | Europa Press

Això sí: el PSG ha desmentit la informació, titllant l’article de Le Parisien de “sensacionalista”, expressant que el mateix club “s’oposa a la suposada notícia i els detalls. El moment de la publicació és qüestionable a poques hores d’un partit de Champions”.

Els altres grans contractes de la història de l’esport

Si la informació fos real, que ho pot ser tenint en compte la credibilitat del mitjà francès, significaria una bestialitat. Un que supera els altres grans contractes de la història de l’esport. El segon en aquest particular rànquing és el que Leo Messi va rebre l’any 2017 al Futbol Club Barcelona. Llavors, el president Josep Maria Bartomeu li va oferir 555 milions d’euros per quatre anys, fins la temporada 2020/2021. És a dir, el millor futbolista de l’època va cobrar menys diners i en més temps que Mbappé en els pròxims anys (en cas de complir l’esmentat contracte). Una brutalitat, que demostra la facilitat que té el PSG per pagar diners als seus treballadors.

Mbappé també supera, com ha il·lustrat Le Parisien, l’home que succeeix Messi i que tanca el podi. És el jugador de futbol americà Patrick Mahomes. L’any 2010 va rebre un contracte amb els Kansas City Chiefs a raó de 510 milions d’euros per als següents deu anys. Al Top-6 hi ha dos il·lustres boxejadors, que són Floyd Mayweather i Canelo Álvarez.

El primer, amb el canal de televisió Showtime, va signar, l’any 2013, un contracte de 30 mesos de vigència, que englobava sis combats, a canvi de 456 milions d’euros. I el segon, amb DAZN, va firmar tres anys al 2018 a canvi de 370 milions d’euros. Entre aquests, en la cinquena posició, hi ha el jugador de beisbol Mike Trout, que l’any 2019 va signar un contracte de 12 anys amb els Los Angeles Angels a canvi de 432 milions d’euros.



Més notícies
Mbappé i Neymar, durant un partit del PSG | Europa Press
Amenaça definitiva de Mbappé contra el PSG i contra Neymar
Notícia: Amenaça definitiva de Mbappé contra el PSG i contra Neymar
Comparteix
El davanter francès es declararà en rebel·lia si el club no pren mesures amb el davanter brasiler, segons El País
Kylian Mbappé, durant un partit del PSG | Europa Press
Mbappé trenca el silenci i es pronuncia sobre el seu futur
Notícia: Mbappé trenca el silenci i es pronuncia sobre el seu futur
Comparteix
El davanter francès del PSG ha negat que vulgui abandonar el club parisenc
Nasser Al-Khelaifi, president del PSG i de l'ECA | Europa Press
Acusen el PSG d’emular el ‘Barçagate’ i desprestigiar Mbappé a les xarxes
Notícia: Acusen el PSG d’emular el ‘Barçagate’ i desprestigiar Mbappé a les xarxes
Comparteix
Haurien contractat una agència autora d'uns comptes de Twitter per vexar també mitjans de comunicació francesos
Kylian Mbappé, jugador del PSG | Europa Press
La premsa de Madrid reobre el serial Mbappé: diuen que vol marxar del PSG
Notícia: La premsa de Madrid reobre el serial Mbappé: diuen que vol marxar del PSG
Comparteix
El diari Marca publica que el davanter francès hauria demanat la sortida del club de forma imminent

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa