Món Esport
Un exjugador del PSG confessa que va fer teràpia després del 6-1 del Barça
agraph -->

Edinson Cavani, exjugador del Paris Saint-Germain (PSG) i actualment al València, ha confessat que va fer teràpia per primer cop tot just després de la històrica remuntada amb el 6-1 que el Futbol Club Barcelona va fer a l’equip francès fa cinc anys. En una entrevista a Relevo, l’uruguaià ha revelat els motius d’una decisió normal al cap i a la fi, però sorprenent pel fet que pocs actors del món del futbol s’obren d’aquesta manera.

Les conseqüències psicològiques de la remuntada per 6-1

Preguntat pel primer cop en el qual ha accedit als serveis d’un psicòleg o una psicòloga, el davanter ha assenyalat que “va ser després de la remuntada del Barça al PSG. Em va afectar força, i hi ha coses que et sobrecarreguen. En cinc minuts va canviar tot el que veníem fent”, ha recordat. A continuació, ha admès que allò que va passar “és un cop tan gran, que no pots controlar i que, encara que és futbol, et toca altres parts de la teva persona, amb símptomes d’ansietat, suors fredes, em marejava adormint-me i ja tenia por d’adormir-me… Em preguntava: “Tinc un problema al cap?””.

Així va ser aquell partit boig, amb Neymar com a gran protagonista

Realment aquella remuntada va ser molt complicada de digerir pels futbolistes, el cos tècnic, els dirigents i els aficionats del campió francès. En primer lloc, perquè van perdre un avantatge de quatre gols, que són els que havien marcat a l’anada de l’eliminatòria de vuitens de final d’aquella UEFA Champions League, al Parc dels Prínceps. Però també va ser dura pels seus interessos la manera en la qual es va donar tot. Després que els blaugranes fessin un inici fulgurant, amb un 2-0 al descans i un 3-0 a l’inici del primer temps, precisament Cavani va deixar el Barça quasi sense opcions amb un gol a l’equador del segon acte.

Tot i això, el Barça no es va rendir. O, millor dit, Neymar Jr. El brasiler va fer possible l’impossible. A manca de tres minuts perquè acabessin els noranta reglamentaris, els blaugranes encara necessitaven tres gols. Però Neymar va esdevenir el líder dels seus. Va marcar de falta el 4-1 i, va marcar de penal el 5-1 gràcies a la feina de Luis Suárez i, en la darrera jugada del matx, va assistir Sergi Roberto perquè el reusenc firmés el definitiu i necessari 6-1. Una autèntica bogeria.

L’etapa de Cavani al PSG

Cavani ha jugat set temporades al PSG: entre 2013 i 2020. En aquest temps, ha esdevingut ni més ni menys que el seu màxim anotador històric, amb 200 anotacions, i ha estat a les portes de guanyar una Champions (la de 2020, si bé el Bayern de Munic va guanyar els de Thomas Tuchel a la final a Lisboa). Després de dos anys més aviat discrets al Manchester United, el company de Luis Suárez o Cristhian Stuani a la celeste ara prova sort al València. De fet, també ha estat preguntat per aquesta nova etapa.

Edinson Cavani es lamenta durant un partit del PSG | EFE

“És un equip nou, amb companys que no coneixes, així que cal un temps. Gennaro Gattuso [l’entrenador] em va dir que comencés a poc a poc, però que em veia bé i havia de jugar. A mi m’agraden els reptes. És clar que als primers minuts tenia molta incertesa, però l’entrenador creia que estava en condicions per jugar”.



Més notícies
El Barça fa possible l’impossible (6-1)
Notícia: El Barça fa possible l’impossible (6-1)
Comparteix
Els homes de Luis Enrique passen als quarts de final de la Champions fent tres gols en set minuts
Neymar, sobre el 6-1 del Barça al PSG: “Me n’alegro d’haver fet l’assistència a Sergi Roberto”
Notícia: Neymar, sobre el 6-1 del Barça al PSG: “Me n’alegro d’haver fet l’assistència a Sergi Roberto”
Comparteix
"Va ser una bogeria. Mai no havia vist el Camp Nou aixó. Després del sisè gol, l'explosió d'alegria va ser enorme, tant pels jugadors com pels afeccionats", ha valorat el brasiler a 'DAZN'
Leo Messi, amb Luis Campos i Nasser Al-Khelaïfi | Europa Press
El PSG mou fitxa per impedir que Laporta compleixi el seu somni amb Messi
Notícia: El PSG mou fitxa per impedir que Laporta compleixi el seu somni amb Messi
Comparteix
El club francès ha fet una oferta de renovació a l'astre argentí, segons ha informat la Cadena SER
La necessitat de Messi d’anar al psicòleg “no és una debilitat, sinó un reconeixement”
Notícia: La necessitat de Messi d’anar al psicòleg “no és una debilitat, sinó un reconeixement”
Comparteix
Meritxell Bellatriu, membre de l'Associació Catalana de Psicologia Esportiva, creu que la confessió de l’argentí ha estat “una forma de demostrar a tots els seus seguidors que no tot és tan maco"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa