Pep Guardiola hauria estat propietari d’un compte corrent a Andorra

El tècnic hauria utilitzat una societat panamenya per gestionar aquest dipòsit sense que es conegués la seva identitat

L’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, hauria estat titular d’un compte corrent a Andorra fins a l’any 2012 segons una investigació d’El País i La Sexta. El tècnic català hauria aprofitat l’amnistia fiscal aprovada pel Govern de Mariano Rajoy en aquest mateix any per regularitzar els fons que guardava a la Banca Privada d’Andorra. L’entrenador de Santpedor no havia declarat mai a Hisenda l’existència d’aquest compte.

L’assessor fiscal de Guardiola, Luís Orobitg, assegura que l’exblaugrana tan sols va utilitzar aquest dipòsit per ingressar el salari que va cobrar com a jugador al Al Ahli de Catar. El tècnic va jugar en aquesta entitat durant dues temporades entre 2003 i 2005. Un cop el Govern Espanyol va aprovar l’amnistia fiscal, Guardiola va aprofitar per regularitzar una quantitat pròxima als 500.000 euros.

La informació publicada per LaSexta i El País assegura que Guardiola apareix com a apoderat d’una societat panamenya, anomenada Repox Investments. L’assessor fiscal de Guardiola ha aclarit que el tècnic del Manchester City utilitzava aquesta societat com una pantalla perquè no es conegués el vertader autor del dipòsit a Andorra. No obstant això, Orobitg assegura que l’entrenador de Santpedor no ha obtingut cap benefici de l’existència de Report Investments. A més, explica que la idea d’obrir aquesta societat va ser de la Banca Privada d’Andorra, que ho va aconsellar a Guardiola per tal de preservar la seva identitat.

Aquesta informació ha vist la llum gràcies a una investigació que ha dut a terme el Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació durant els dos últims anys i que ha estat anomenada com Papers de Pandora. 600 periodistes de 117 països diferents han participat en la cerca d’aquesta informació. Els autors de la investigació han analitzat 11,9 milions de documents procedents de catorze despatxos d’advocats diferents.

Més informació

Comentaris

  Doctor Strangelove Octubre 3, 2021 8:11 pm
  Catar, Andorra, independència... Ovrebo....És fosc aquest tal Pepe Hucha! Doc.
  Ricard Octubre 3, 2021 8:18 pm
  El govern xenòfob castella dedica a ensorrar per política tot un banc andorra, fer escoltes a persones honrades, corrompre al cap de l'oficina anticorrupcio, malversar fons públics per perseguir il-legalment tot un president de la Generalitat, deixar en paper mullat el que votem els catalans, animar i legislar perquè hi hagi una fugida d'empreses de Catalunya, destituir presidents de la Generalitat, mentir sobre falsos delictes de catalans honrats via diaris castellans i un llarg etcetera i ningú es processat. Un català té un compte a Andorra, declara els diners a l'hisenda castellana i ja el tracten de sospitós de criminalitat internacional. Quins collons! Quins criminals!
   El cit campejador Octubre 4, 2021 10:39 am
   Vinga a defensar als xoriços per que són dels "nostres".
  Tano Octubre 3, 2021 9:54 pm
  Aquest SENYOR al costat de l'Emèrit, és un Sant.
   El cit campejador Octubre 4, 2021 10:39 am
   Vinga a defensar als xoriços per que són dels "nostres".
  El cit campejador Octubre 3, 2021 11:15 pm
  Ergo, és un xoriço. Manquen diners per Sanitat i Educació i ell no vol pagar els impostos que li pertoquen. Indepe havia d'ésser.
  Jordi (Català i Suís) Octubre 4, 2021 12:45 am
  Això és impossible ! Realment, tanta demagògia ! Qualsevol banc europeu, UK, USA, JAPAN, etc exigeix el beneficiari últim de tot compte creat al nom d'una empresa. Demana el contracte de fundació de l'empresa i els documents de socis i administradors. Dins del banc hi haurà empleats que tindran accès a aquestes dades i d'altres no pas. Així, doncs, prou d'entabanar i confondre els lectors catalans. Potser si integràrem la formació financera a les escoles no hi hauria tanta ignorància.
   El cit campejador Octubre 4, 2021 10:39 am
   Vinga a defensar als xoriços per que són dels "nostres".
  Anònim Octubre 4, 2021 7:25 am
  I què, no viu a Espanya i pot posar els diners on vulgui. Per què ha de finançar amb els seus impostos els animals del "aporrellos" i els reis de la cartera plena?
   El cit campejador Octubre 4, 2021 10:40 am
   Vinga a defensar als xoriços per que són dels "nostres".
  Joan Octubre 4, 2021 7:54 am
  Per tant, la noticia és que quan vivia fora d'espanyai jugava fora d'espanya no pagava impostos a espanya, Quan va tornar preferia seguir sense pagar pel patrimoni que havia guanyat fora d'Espanya. Doncs bé per ell.
  El cit campejador Octubre 4, 2021 10:40 am
  Vinga a defensar als xoriços per que són dels "nostres".

Nou comentari