Món Esport
Guardiola imagina la guerra d’Ucraïna a Catalunya

El Manchester City, dirigit pel tècnic català Pep Guardiola, s’ha classificat per als quarts de final de la UEFA Champions League després de superar l’eliminatòria contra l’Sporting de Lisboa. Ha estat un enfrontament que no ha tingut color i els citizens han estat molt superiors al seu rival, especialment en el partit d’anada, que va acabar amb golejada (0-5), i això ha permès que a la tornada els de Manchester n’hagin tingut prou amb un empat (0-0) per passar de ronda.

Guardiola esclata contra els polítics

És per això que el més destacat d’aquest segon duel no ha estat el joc en qüestió i, per tant, han transcendit altres aspectes, com per exemple unes declaracions de Pep Guardiola al mitjà portuguès Eleven. Un dels jugadors del Manchester City, Oleksandr Zíntxenko, és ucraïnès i ha estat molt dur amb Vladimir Putin i l’exèrcit rus des que va esclatar la invasió al seu país. El tècnic de Santpedor ha analitzat la situació i ha esclatat contra els homes de la guerra: “On és l’OTAN, els Estats Units, la Unió Europea? Ara ja és tard per evitar tot això. És el fracàs absolut de l’ésser humà. El fracàs absolut de les institucions polítiques. Els polítics només hi són perquè puguem viure una mica millor. Al final som nosaltres els qui treballem i paguem impostos. Ells només han de preocupar-se que no passin coses com aquestes. Són tots uns fracassats”.

Guardiola imagina la situació d’Ucraïna a Catalunya

Aleshores, ha intentat posar-se a la pell de Zíntxenko i de tots els ucraïnesos que ho estan passant tan i tan malament i ha imaginat aquesta situació a casa seva, Catalunya: “Imagina que als nostres països, a Portugal o a Catalunya, ve un senyor de cop i volta i decideix matar-nos. Assassina familiars i amics, t’ho fa perdre tot i llavors has de marxar a un altre lloc. Això no ho hauríem provocat ni tu, ni jo, ni ningú”. Amb aquestes paraules, Guardiola ha expressat la incomprensió i la frustració que moltes persones senten a l’hora de veure des de lluny la guerra d’Ucraïna i ha lamentat que “la gent del carrer no està callada, però els governants no prenen decisions i això continua passant”.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
VÍDEO | Missatge de suport de Laporta al poble ucraïnès
Notícia: VÍDEO | Missatge de suport de Laporta al poble ucraïnès
Comparteix
El màxim dirigent del Barça ha assegurat que el club farà tot el que pugui per ajudar Ucraïna
Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press
Tebas compara la Superlliga amb la invasió de Rússia a Ucraïna
Notícia: Tebas compara la Superlliga amb la invasió de Rússia a Ucraïna
Comparteix
El president de LaLiga ha assegurat que els fundadors d'aquest projecte "menteixen més que Putin"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 10, 2022 | 12:48
    Doctor Strangelove març 10, 2022 | 12:48
    Aquest només és un Mortadelo que sap de geopolítica el que jo de xinès! Per què no parla de futbol que és de l'únic que hi enten una mica? Finalment, felicitats al Realíssim. Quina exhibició, i sense Aytekins ni Ovrebos! Doc.
    • Icona del comentari de: Anònim a març 10, 2022 | 13:51
      Anònim març 10, 2022 | 13:51
      Menudo Mongolias estas hecho papanatas
  2. Icona del comentari de: ROC a març 10, 2022 | 18:03
    ROC març 10, 2022 | 18:03
    Tota la raó PEp...Visca Catalunya lliure d'Spain

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa