Món Esport
La UEFA podria sancionar durament Al-Khelaïfi

El multimilionari projecte del Paris Saint-Germain va caure eliminat novament de la Champions League. I ja en van deu. Deu eliminacions europees de l’equip presidit, des de la temporada 2011/2012, pel qatarià Nasser Al-Khelaifi. D’un equip dissenyat per competir i, sobretot, per guanyar el trofeu més important a nivell de clubs del món. Cal tenir en compte que la Ligue 1 francesa es queda massa petita per la dimensió econòmica. I cal tenir en compte la tensió amb la qual viuen els dirigents del club parisenc.

En aquest sentit, després d’una derrota dolorosa i carregada d’una petita dosi de polèmica (els parisins van reclamar una falta de Benzema a Donnarumma en el primer gol), el dirigent, agafant-se a això, va baixar, furiós, als vestuaris dels àrbitres al mateix Santiago Bernabéu per escridassar-los i donar cops, previsiblement, a la porta i les parets. A més, hauria trencat un banderí dels assistents.

Per contrarestar la seva violència, va haver d’intervenir la policia i treballadors del seu propi club. Segons fonts que hi eren allà, després que un treballador del Reial Madrid gravés la lamentable seqüència, Al-Khelaïfi va cridar que el mataria. Després d’això, membres del PSG van demanar perdó als del Madrid i als àrbitres.

Fins a 15 partits d’inhabilitació

Malgrat que les imatges, de moment, no han transcendit, de totes maneres Al-Khelaïfi podria patir conseqüències si així ho considera el màxim organisme del futbol europeu, la UEFA. Segons ha explicat el director de l’Sports Law Institute (una escola de dret esportiu), Toni Roca, el dirigent qatarià s’enfronta a “un màxim de 15 partits d’inhabilitació”. A més, la UEFA “també es reserva el dret a substituir el càstig i, en lloc de cenyir-se a un nombre concret de partits, aplicar un període de suspensió”.

Aquesta darrera mesura previsiblement alleugeria la sanció. I és que els 15 partits poden ser sinònim d’una campanya i mitja de Champions. O de quasi dos senceres. És a dir, Al-Khelaïfi no podria presenciar la propera Champions de manera següent i, segons on arribi un equip que potser ja no comptarà amb Kylian Mbappé, Neymar Jr ni Leo Messi, tampoc la següent o, almenys, bona part d’aquesta.

El PSG ha quedat eliminat dels vuitens de final per primer cop des de la temporada 2018/2019. En aquella ocasió, va ser remuntat pel Manchester United, en la tornada (al Parc dels Prínceps). L’any anterior va caure eliminat a la mateixa ronda, contra el Reial Madrid. I l’anterior, la temporada 2016/2017, va passar el mateix, en la històrica remuntada del Barça, en el Camp Nou, amb el recordat 6-1. Darrerament, el PSG havia sigut finalista de la competició (el 2020), i havia estat eliminat pel Manchester City de Guardiola a les semifinals (el 2021).



Més notícies
Gianluigi Donnarumma, jugador del PSG | Europa Press
Les seqüeles del PSG després del nou naufragi històric
Notícia: Les seqüeles del PSG després del nou naufragi històric
Comparteix
El porter Donnarumma lamenta a les xarxes la seva errada després de desmentir una picabaralla al vestuari amb Neymar
Neymar Jr, jugador del PSG | Europa Press
El PSG assoleix la seva particular ‘décima’
Notícia: El PSG assoleix la seva particular ‘décima’
Comparteix
El Món repassa totes les desfetes europees del PSG de Nasser Al-Khelaïfi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa