Món Esport
Messi trenca la seva maledicció amb l’Argentina
  • CA

El palmarès de Messi és enorme i compta amb incomptables títols amb el Barça, però l’argentí sempre havia tingut l’espina clavada de no haver guanyat mai cap torneig absolut amb l’Argentina. Aquesta matinada, gràcies a la victòria contra el Brasil a Maracanà (1-0), ha pogut trencar la seva particular maledicció que durava des del 2007. Fins a quatre vegades Messi havia arribat a una final, i fins a quatre vegades s’havia quedat amb la mel als llavis, havent-se de conformar amb una amarga medalla de plata. A la cinquena ha anat a la vençuda.

L’Argentina, campiona de la Copa Amèrica 2021 | @CopaAmerica

2007: Brasil 3 – 0 Argentina

El partit d’aquesta matinada tenia un precedent recent, d’infaust record per a l’Argenina. La primera final que Leo Messi va disputar amb la seva selecció va tenir lloc quan tenia només 20 anys, a la Copa Amèrica de 2007. L’Argentina hi va arribar amb molta superioritat, guanyant tots els partits i amb golejades contra el Perú (4-0) i Mèxic (3-0). El Brasil, en canvi, va necessitar els penals contra l’Uruguai per classificar-se per a la final. De tota manera, la canarinha es va imposar amb claredat gràcies als gols de Baptista, Ayala en pròpia porteria i Dani Alves, privant a Messi del seu primer títol de seleccions.

2014: Alemanya 1 – 0 Argentina

La final més dolorosa que Messi ha perdut mai. El mundial de Brasil 2014 era l’oportunitat ideal de posar punt final a les crítiques per no haver guanyat mai un títol amb el seu combinat nacional, però un gol de Götze el va privar de proclamar-se campió del món. Messi va signar un torneig excels, en el qual va ser nomenat jugador de la competició, però l’Argentina va fallar en la pròrroga decisiva i es va tornar a quedar amb la mel als llavis després d’haver fallat bones ocasions de gol.

2015: Xile 0 – 0 Argentina (4-1)

La Copa Amèrica de 2015 es va presentar com l’oportunitat de l’Argentina de treure’s l’espina del mundial perdut l’any anterior. La selecció liderada per Messi, que va tornar a ser el millor jugador de la competició, va arribar a la final després de golejar el Paraguai per sis gols a un, però va fallar contra Xile a la tanda de penals de la final. Després d’un empat a zero al cap de 120 minuts, els xilens els quatre llançaments des dels 11 metres mentre que l’Argentina només en va marcar un, el que va xutar Messi. D’aquesta manera, Xile va aconseguir la primera Copa Amèrica de la seva història.

2016: Argentina 0 – 0 Xile (2-4)

El futbol va tornar a ser cruel amb l’Argentina de Messi només un any més tard, en la celebració de la Copa Amèrica Centenari. La història es va repetir d’una forma gairebé idèntica a la de l’any anterior. L’albiceleste va arribar a la final després de golejar Mèxic per 7-0 i eliminar Colòmbia a les semifinals, però va tornar a estavellar-se contra Xile a la tanda de penals. El capità argentí va fallar el seu llançament de forma estrepitosa, Biglia tampoc va encertar i la selecció xilena es va endur la seva segona Copa Amèrica consecutiva.

2021: Argentina 1 – 0 Brasil

La cinquena ha estat la definitiva. La Copa Amèrica de 2021 ha estat per a l’Argentina després d’un clàssic de seleccions contra el Brasil al Maracanà. Aquesta matinada, Messi ha fet les paus amb el futbol de seleccions i ha aconseguit el títol que feia anys que perseguia. Un golàs de vaselina de Di María ha donat el triomf a l’Argentina, que s’ha coronat reina del continent per quinzena vegada i ha igualat l’Uruguai com a selecció amb més títols. Finalment, després de 14 anys d’espera, Messi ja té la seva Copa Amèrica.



Més notícies
Messi aixeca finalment la Copa Amèrica | @CopaAmerica
Messi consuma un nou ‘Maracanazo’ i la Copa Amèrica torna a l’Argentina (1-0)
Notícia: Messi consuma un nou ‘Maracanazo’ i la Copa Amèrica torna a l’Argentina (1-0)
Comparteix
Un gol d'Àngel Di María certifica la victòria de l'albiceleste davant el Brasil
Messi aixeca la Copa Amèrica | Europa Press
L’Argentina dedica un emotiu vídeo a Messi: ‘Messiento Campeón’
Notícia: L’Argentina dedica un emotiu vídeo a Messi: ‘Messiento Campeón’
Comparteix
La selecció 'albiceleste' agraeix la gran contribució de Messi per guanyar la Copa Amèrica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa