Món Esport
Messi consuma un nou ‘Maracanazo’ i la Copa Amèrica torna a l’Argentina (1-0)
  • CA

L’Argentina és campiona de la Copa Amèrica. Després d’incomptables decepcions i patiment, l’albiceleste de Messi té per fi recompensa en una nit inoblidable. 28 anys més tard, l’Argentina torna a celebrar un títol guanyant el Brasil (1-0) al mític estadi Maracanà de Rio de Janeiro. Contra el màxim rival, al seu camp emblemàtic, un escenari immillorable per coronar-se campiona per quinzena vegada. Un golàs d’Ángel Di María ha estat suficient per a la victòria argentina en un partit amb poc futbol, que li ha permès a Messi aixecar el primer títol amb la seva selecció.

L’albiceleste tenia un malefici, des de 1993 no guanyava un títol. Messi ha aconseguit trencar-lo, liderant la seva selecció a la victòria en una competició que se li havia escapat en tres ocasions anteriors. Després de les decepcions de les finals de 2015 i 2016, i també del mundial de 2014, el capità argentí s’ha alçat com a gran líder de l’equip i ha provocat que l’Argentina torni a tocar el cel. Messi ha rebut també el trofeu de millor jugador del torneig, així com el de màxim golejador, tancant una Copa Amèrica per emmarcar.

El partit ha estat poc vistós, amb poques ocasions de gol i un joc tancat i travat. Sense futbolistes que brillessin, els nervis i la tensió han estat els principals protagonistes. Di María ha estat nomenat jugador del partit després que Messi tingués una actuació discreta. El Fideo ha marcat l’únic gol del partit amb una gran vaselina després d’una errada defensiva del Brasil, i això ha estat suficient perquè l’Argentina iguali l’Uruguai com a selecció amb més títols de Copa Amèrica, amb quinze cada una. Després del partit, Messi ha estat mantejat pels seus companys en reconeixement de la seva trajectòria.

Cap dels dos equips ha dominat clarament la pilota. El joc no fluïa i només l’acció aïllada de Di María, després d’una passada de De Paul, ha desequilibrat el marcador a la mitja hora de partit. L’Argentina s’ha pogut defensar i una bona intervenció d’Emiliano Martínez, millor porter del torneig, quan faltaven tres minuts ha evitat l’empat. Poc després, Messi ha tingut el gol de la sentència a les seves botes, però ha fallat davant Ederson. De tota manera, l’acció no ha tingut més transendència perquè l’albiceleste s’ha pogut proclamar campiona, despertant l’eufòria per tot un país que torna a tocar el cel.



Més notícies
Messi rep el trofeu de màxim golejador de la Copa Amèrica | @CopaAmerica
Messi trenca la seva maledicció amb l’Argentina
Notícia: Messi trenca la seva maledicció amb l’Argentina
Comparteix
L'estrella del Barça ha aconseguit el seu primer títol de seleccions
Leo Messi s'abraça amb el porter Emiliano Martínez | @Argentina
Messi jugarà la final de la Copa Amèrica més esperada (1-1)
Notícia: Messi jugarà la final de la Copa Amèrica més esperada (1-1)
Comparteix
Els argentins s'han classificat per al darrer partit de la competició, en el qual s'enfrontaran al Brasil

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa