El City de Guardiola goleja i s’acosta al lideratge de la Premier

El Manchester City de Pep Guardiola s’ha oblidat de les acusacions extraesportives que arrossega el club i ha demostrat sobre la gespa que vol guanyar aquesta Premier League. Els sky blues han aprofitat l’ensopegada de l’Arsenal contra el Brentford (1-1) i s’han situat a només tres punts per sota dels londinencs. Per si això no fos suficient, dimecres vinent ambdós conjunts es veuran les cares a l’Emirates Stadium, en un dels duels més atractius del panorama futbolístic europeu, amb la lliga en joc. Avui, els citizens han quallat un gran partit davant l’Aston Villa d’Unai Emery i a la primera part ja han certificat el triomf (3-1), amb gols de Rodrigo, Riyad Mahrez de penal i Ilkay Gundogan. A la represa no els ha calgut marcar cap més diana i els visitants han retallat diferències amb gol d’Ollie Watkins.

Partit sentenciat a la primera meitat

Els locals han arrencat el partit amb empenta i ganes de guanyar, perquè no volien tornar a desaprofitar una ensopegada del líder, l’Arsenal de Mikel Arteta. Ben aviat, al minut 4, Rodri ha rematat un córner al fons de la xarxa per inaugurar el marcador. L’afició ha esclatat d’alegria, conscients que la victòria era crucial per apropar-se al lideratge i que pot servir per agafar moral per al vital duel de dimecres. L’Aston Villa ha intentat generar perill mitjançant algun contraatac, però sense encert. Al mint 39, Erling Haaland ha arribat a línia de fons i ha fet una passada perfecta perquè Gundogan afusellés el ‘Dibu’ Martínez. Cinc minuts després, l’àrbitre ha assenyalat un clar penal sobre Jack Grealish i Mahrez ha marcat la tercera diana del matx.

Erling Haaland, durant un partit amb el Manchester City | Europa Press

Relaxació amb control a la represa

A la segona part, Guardiola ha decidit fer descansar Haaland, que a més a més semblava que tenia molèsties a la zona del quàdriceps. Al seu lloc ha entrat un dels herois del darrer Mundial de Qatar, Julián Álvarez. El City ha deixat de prémer l’accelerador i, com a conseqüència, s’ha relaxat una mica. Al minut 61, Watkins ha escurçat diferències per als de Birmingham, definint bé davant la sortida d’Ederson. Phil Foden ha entrat des de la banqueta per participar en la rotació del City, que dimecres té un duel decisiu. El marcador ja no s’ha mogut més i els sky blues se situen a tres punts de l’Arsenal.

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, durant un partit de la temporada 2022/2023 contra el Newcastle | Europa Press