Món Esport
Messi, el pitjor del PSG segons la premsa francesa

Leo Messi ha estat per sota de les expectatives durant el seu primer curs en el Paris Saint-Germain. És la realitat. L’argentí va guanyar la seva setena Pilota d’Or a finals de l’any passat, i estava cridat a liderar un equip favorit a fer-se amb la UEFA Champions League. Tot i això, en la competició europea el projecte francès va sucumbir molt abans de l’esperat, i va fer el mateix en la Copa de França. El bagatge, doncs, és un títol de tres (la lliga domèstica). És tan insuficient, i l’exblaugrana ha decebut tant, que, segons L’Équipe, diari esportiu més prestigiós del país, ha estat el pitjor dels onze titulars de l’equip.

Un cop el PSG ja ha guanyat matemàticament el campionat, L’Équipe ha dissenyat un gràfic per expressar dues coses. La primera, l’onze tipus del campió. És a dir, quins jugadors han participat més vegades en el ja deu vegades campió francès. És un onze format pel porter Gianluigi Donnarumma, els defenses Achraf Hakimi, Marquinhos, Presnel Kimpembé i Nuno Mendes, els migcampistes Marco Verratti, Danilo Pereira, Gueye, i els davanters Neymar Jr, Kylian Mbappé i Messi.

D’altra banda, el diari ha fet una mitjana amb les puntuacions atorgades després de cada partit del campionat a cadascun d’aquests jugadors, a excepció del porter Donnarumma i el lateral esquerre Nuno Mendes, en no haver participat en un mínim de partits. I entre aquestes mitjanes, es dona un fet insòlit: Messi és el pitjor parat. Messi és qui té la pitjor puntuació. Sempre segons les opinions dels periodistes de L’Équipe en cada jornada, tenint en compte l’onze tipus esmentat, Messi ha estat el pitjor dels francesos a la Ligue 1 de l’actual temporada.

Les xifres de Messi a la Ligue 1

Concretament, i sobre deu, l’argentí té una mitjana de només 5,30. Per una banda, és comprensible la frustració amb el davanter. I és que aquest curs ha tingut unes xifres corresponents a un mortal i no a un astre del futbol. Això sí, malgrat que només ha marcat quatre gols en el campionat regular, ha fet 13 assistències. I encara té temps de fer-ne més. És el segon en aquest particular rànquing, per darrere del seu company Mbappé. És una circumstància cridanera, tenint en compte que fins a l’any 2021, Messi sempre era considerat com al millor jugador del seu equip (és a dir, del Futbol Club Barcelona).



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | FC Barcelona
Xavi s’enrecorda de Messi i posa data al retorn d’Ansu Fati
Notícia: Xavi s’enrecorda de Messi i posa data al retorn d’Ansu Fati
Comparteix
El tècnic blaugrana ha anunciat que el davanter tornarà a jugar la setmana vinent
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City
Guardiola defensa el jugador del Madrid més criticat
Notícia: Guardiola defensa el jugador del Madrid més criticat
Comparteix
El català s'ha referit a Vinicius Jr. en la prèvia al Manchester City-Madrid

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Culer emprenyat a abril 26, 2022 | 07:19
    Culer emprenyat abril 26, 2022 | 07:19
    Xavi ha dit que accepta Messi....com a espectador i res més. Jo i molts d'altres no el volém ni d'aixó; no el volem de cap de les maneres. Que se' vagi i no torni mai més. I si gosa acostar-se per aquí, li he de fer un Luis Figo com una catedral; és el que mereix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa