Ironia del destí: Kosovo pot ser el botxí de la selecció espanyola

Els de Luis Enrique es jugaran la vida en un país no reconegut per l'Estat

La selecció espanyola es troba en una molt mala situació al grup de classificació per al Mundial de Qatar del 2022. Els de Luis Enrique són ara mateix líders, amb deu punts, però dos partits més que la selecció sueca, que és segona amb un ple de victòries. És per això que els escandinaus ho tenen tot de cara i depenen d’ells mateixos per ser primers de grup, cosa que dona l’accés directe a la Copa del Món, mentre que una segona plaça obliga a jugar-se la vida en una dura repesca o a guanyar la final de la Nations League.

La Roja necessita guanyar-ho tot per poder optar a prendre el lideratge als suecs, però tot i això tampoc no s’assegurarien res, ja que els de Janne Andersson continuaran depenent d’ells mateixos. Tot i això, la selecció espanyola està obligada a vèncer tots els seus partits per tenir opcions i això implica derrotar aquesta nit la selecció de Kosovo. El partit es disputarà a la capital, Pristina, a les 20:45h.

Cal recordar que ambdues seleccions ja es van enfrontar en el partit d’anada d’aquesta lligueta de classificació per al Mundial el dia 31 de març amb victòria local (3-1). En aquella ocasió hi va haver un escàndol considerable, ja que l’Estat espanyol no reconeix la independència de Kosovo i això va provocar situacions ridícules. En primera instància, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va demanar que no es mostressin símbols kosovars, cosa que la UEFA i la FIFA no van acceptar. El cas més estrafolari, però, es va viure a la retransmissió del partit a la televisió pública. Els comentaristes de La 1 van haver de fer malabars per no pronunciar el nom de “Kosovo” i en comptes d’això van haver de parlar de “l’equip de la Federació kosovar” o altres fórmules marcianes. Al marcador reflectit a la televisió, es van escriure les sigles “kos” en minúscules, mentre que “ESP” es llegia en majúscules. Seria tota una ironia del destí que els kosovars derrotessin els espanyols i ja els deixessin sense pràcticament cap opció de ser líders de grup.

Més informació

Comentaris

  miquel puigpelat Setembre 8, 2021 12:44 pm
  Haurien de proihibir les banderes espanyoles en el seu estadi, tal com es va fer aquí. I a l'hora de tocar l'himne, no estaria malament que sonés el de Riego. No seria la primera vegada.
  Vendetta Setembre 8, 2021 12:53 pm
  Visca kosovo
  almogaver Setembre 8, 2021 1:47 pm
  Avui, els Kosovars, a l'hora dels himnes els podrien posar el Segadors, per tornar-lis la pilota
  almogaver Setembre 8, 2021 1:47 pm
  Avui, els Kosovars, a l'hora dels himnes els podrien posar el Segadors, per tornar-lis la pilota
  . Setembre 8, 2021 1:50 pm
  Kosovo __ - espana __ Quin pronòstic teniu ?
  Clar Setembre 8, 2021 4:16 pm
  Aquesta gent que es pensen que encara tenen los tercios per anar emprenyant per Europa? Quin ridícul .
  RAMON A Setembre 8, 2021 4:49 pm
  Vinga Kosovo
  RAMON A Setembre 8, 2021 4:52 pm
  Esperem que posin la seva bandera mes amunt que la mitja catalana que fan servir els castellans
  bs Setembre 8, 2021 5:50 pm
  ñ sempre fent el ridicul
  Cal dir-ho Setembre 8, 2021 6:41 pm
  Cop al xovinisme espanyol. Kosovo ja ha guanyat : La selecció d'Espanya avui en un país que no reconeix (?!).

Nou comentari