La selecció espanyola es podria quedar sense Mundial (2-1)

La selecció espanyola ha perdut el partit corresponent a la quarta jornada de la lligueta de classificació per al Mundial de Qatar del 2021 contra la selecció sueca a Estocolm (2-1). Els de Luis Enrique són ara els segons a la taula, cosa que ja no dona accés directe a la Copa del Món. Malgrat que encara ha de disputar quatre duels més, La Roja ja no depèn d’ella mateixa per poder quedar primera de grup.

El partit contra Suècia ha començat d’allò més bé per als espanyols, ja que Carlos Soler ha avançat l’equip al minut quatre de partit. Tanmateix, el davanter de la Reial Societat Aleksander Isak ha igualat el marcador a la jugada immediatament posterior. Ja a la segona meitat, Viktor Claesson ha marcat el gol de la victòria dels suecs al minut 57. Els de Luis Enrique han dominat la possessió de forma clara, però els ha costat trobar ocasions de gol, seguint així el mateix guió que en el partit de la fase de grups de l’Eurocopa entre ambdues seleccions, que aquell cop va acabar en empat. D’aquesta manera, Suècia ha sumat els tres punts i ha pres el lideratge a La Roja.

La classificació al dia d’avui del grup B compta amb la selecció sueca al capdavant, amb nou punts, l’espanyola segona amb set, i Kosovo, Grècia i Geòrgia a les següents posicions, en aquest ordre. Els suecs tenen un partit més que els espanyols, cosa que fa que si perden el partit de tornada contra els de Luis Enrique però fan un ple de victòries, seguirien sent líders.

Cal tenir en compte que només es classifiquen de forma directa per al Mundial els primers de cada grup. Els segons han de disputar una dura repesca entre ells per aconseguir una plaça, per tant, la cosa es complica de forma substancial. També es pot aconseguir un darrer lloc per a la Copa del Món si s’aconsegueix obtenir el títol de la Lliga de Nacions. En cas de quedar fora, seria el primer cop que passaria des del 1974.