Món Esport
Arriben els somriures i les llàgrimes al Mundial

La tercera i última jornada de la fase de grups ha començat aquest dimarts, i han arribat els primers contrastos. Els primers somriures i les primeres llàgrimes. En la resolució del grup A, els Països Baixos han fet els deures en vèncer per 2-0 una selecció de Qatar ja eliminada i, en l’emocionant duel entre Senegal i l’Equador, els africans, que ho tenien més difícil, han acabat guanyant i per tant acompanyaran els europeus als vuitens de final.

I per què ho tenia Senegal més difícil? Perquè arribava a la cita amb un punt menys. Havien sumat tres, mentre que Equador, quatre. La diferència radicava en què els senegalesos havien perdut contra l’oranje, mentre que els sud-americans havien aconseguit un empat meritori. Això implicava que a Equador li valia amb empatar.

Senegal derrota Equador, una de les seleccions revelació, i es classifica per als vuitens (2-1)

Evidentment, els de Gustavo Alfaro han deixat aquesta possibilitat temptadora de buscar l’empat, i han sortit a marcar gols per sentenciar l’abans possible l’accés als vuitens. Tenien molts arguments per pensar en la victòria, ja que en les dues anteriors jornades havien demostrat un millor potencial que els seus rivals. Tot i això, els nervis els han passat factura, i ha estat Senegal l’equip que ha començat dominant. Tant ha estat així, que a les acaballes del primer temps han disposat d’un llançament de penal. Ismaila Sarr no ha fallat, i ha dut el partit al descans amb una victòria africana.

En el segon temps, els sud-americans, obligats, han reaccionat. Després de tenir algunes ocasions, en una pilota aturada Moisés Caicedo ha empatat. Celebraven els seus, conscients que es podien haver estalviat un gran problema i que tornaven a tenir la paella agafada pel mànec. Però en la següent jugada, en una jugada també a pilota aturada, el gran defensa Kalidou Koulibaly ha recollit un rebot i ha marcat el definitiu 2-1.

Jugadors de Senegal celebren el gol de Koulibaly contra Equador al Mundial 2022 | FIFA
Jugadors de Senegal celebren el gol de Koulibaly contra Equador al Mundial 2022 | FIFA

Encara quedaven vint minuts, i l’Equador, una de les seleccions revelació del Mundial, tenia temps. Enner Valencia, provisionalment un dels tres màxims golejadors amb tres dianes, ho ha intentat, però la desesperació els ha fet mal. Al final, els protagonistes del Tri han acabat abatuts, plorant sobre la gespa, mentre els els d’Aliou Cissé estaven exultants d’alegria. És la segona vegada que superen la fase de grups d’un Mundial: la primera des de Japó i Corea del Sud 2002. Els equatorians, per la seva banda, només han assolit aquesta ronda un cop, a Alemanya 2006.

Els Països Baixos fan els deures i Frenkie de Jong s’estrena (2-0)

En l’altre duel de la tarda, els de Frenkie de Jong ho tenien fàcil. Depenien d’ells mateixos per certificar el lideratge del grup, contra una selecció ja eliminada i que ha estat la pitjor de les 32 participants, pel que fa als resultats i a les sensacions. Això sí, es volien acomiadar de la seva competició bé i per tant han posat les coses complicades d’entrada.

Tot i això, als vint-i-cinc minuts de partit, un dels jugadors revelació del torneig, el davanter Cody Gakpo, ha culminat amb un xut inaturable una bona combinació. En l’inici de la segona meitat, Frenkie de Jong ha recollit un rebot del porter Meshaal Barsham, davant la passivitat dels seus defenses, per empènyer la pilota a dins de la porteria i marcar el seu primer gol en un Mundial.

Els Estats Units certifiquen la classificació contra l’Iran (1-0)

En un duel carregat de simbolisme geopolític i de problemes extraesportius, amb una reivindicació en la prèvia i en favor del col·lectiu LGTBIQ+, els Estats Units han vençut l’Iran i s’han classificat per als vuitens de final, tot deixant els asiàtics eliminats. El jugador del Chelsea Christian Pulisic ha anotat l’únic gol d’un duel que només ha tingut un color: el blau fosc de l’uniforme dels nord-americans. Aquests nord-americans han acabat segons de grup, i s’enfrontaran en la següent fase als Països Baixos.

Anglaterra aconsegueix una nova golejada i deixa Gal·les sense miracle (3-0)

A la mateixa hora, Anglaterra ha golejat la selecció de Gal·les, com ja va fer en la primera jornada, amb un contundent 6-2 a Iran. Després d’un primer temps emocionant, a la represa els campions del món l’any 1966 han marcat tres gols en vint minuts. Els han marcat Marcus Rashford, per partida doble, i Phil Foden. Tots dos s’han reivindicat, ja que en els anteriors partits, malgrat tenir una gran qualitat, havien començat a la banqueta. En aquest matx també hi ha hagut un color. Els gal·lesos han tingut poques opcions. Necessitaven una carambola per classificar-se. No s’ha donat, i per tant Gareth Bale i companyia ja estan eliminats. Els anglesos, per la seva banda, jugaran als vuitens de final contra Senegal.



Més notícies
Jugadors de l'Iran durant el Mundial de Qatar | Europa Press
El règim iranià amenaça amb torturar les famílies dels futbolistes
Notícia: El règim iranià amenaça amb torturar les famílies dels futbolistes
Comparteix
La república islàmica espera que la seva selecció no faci més protestes al Mundial de Qatar
Nasser Al-Khelaifi, president del PSG | Europa Press
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per un escàndol amb la justícia
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar per un escàndol amb la justícia
Comparteix
El president del PSG, Nasser Al-Khelaifi, va aconseguir empresonar un empresari francès que "sabia massa"
Gianni Infantino, president de la FIFA, amb Hassan al-Thawadi | Europa Press
Qatar canvia la versió oficial i reconeix centenars de morts al Mundial
Notícia: Qatar canvia la versió oficial i reconeix centenars de morts al Mundial
Comparteix
Hassan al-Thawadi, alt càrrec de l'organització de la Copa del Món, parla de 400 o 500 treballadors morts
Bob Martínez, entrenador català i seleccionador belga | Europa Press
El català Bob Martínez viu una crisi sense precedents al Mundial
Notícia: El català Bob Martínez viu una crisi sense precedents al Mundial
Comparteix
La selecció belga es troba immersa en un greu conflicte entre jugadors i tècnics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa