Món Esport
Cristiano bat un récord estratosfèric en el seu debut en el Mundial
  • CA

Ja hi som tots. Després de molts grans debuts, la selecció portuguesa amb més qualitat dels últims temps ha debutat al Mundial. El conjunt liderat per Cristiano Ronaldo s’ha estrenat contra Ghana amb el peu dret: victòria per 3-1 que, amb el resultat que s’ha donat en l’altre partit del grup, entre Uruguai i Corea del Sud, fa que els ibèrics ja siguin líders.

En la primera meitat, s’ha imposat la lògica: els europeus han dominat la pilota, i els africans han esperat. Portugal és un conjunt plagat d’estrelles. Cristiano Ronaldo està acompanyat de Joao Felix, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Ruben Dias o Pepe.

Tot i això, als de Fernando Santos els ha costat trobar la porteria. Hi ha hagut una acció en la qual Cristiano s’ha quedat sol davant el porter Lawrence Ati-Zigi, després de desempallegar-se d’un defensa. Tot i això, malgrat que ha acabat introduint la pilota a la porteria amb una bona definició, l’àrbitre ja havia anul·lat la jugada, cosa molt discutida.

L’inici de la segona meitat ha tingut el mateix guió. Els lusitans tenien la iniciativa, mentre que els ghanesos, amb el davanter de l’Athletic Club Iñaki Williams com a màxima referència, es basaven en algunes fogonades transicionals sempre sense èxit. Tot això ha anat així fins que ha arribat la jugada més discutida del dia.

Cristiano Ronaldo provoca un penal molt polèmic

En una disputa de la pilota amb Mohammed Salisu, dins de l’àrea rival, Cristiano Ronaldo ha caigut a terra i l’àrbitre no ha dubtat en xiular penal. Tot i això, és una jugada molt dubtosa. És veritat que hi ha un contacte entre tots dos jugadors, però potser no és res tan aparatós com per decretar una pena màxima. El penal l’ha aprofitat evidentment Cristiano, obrint la llauna al marcador i marcant el primer gol del vespre. A més, s’ha convertit en l‘únic jugador que ha marcat en cinc Copes del Món, tenint en compte que Leo Messi no va marcar a Sud-àfrica 2010.

Tot i això, potser fruit de l’eufòria, els portuguesos han concedit l’empat molt ràpidament. En una jugada aïllada per l’esquerra, i després d’un error de Danilo Pereira a l’hora de rebutjar una centrada, el mític André Ayew, que ja va estar a Sud-àfrica 2010, quan els ghanesos van arribar fins als quarts de final de forma molt meritòria, ha empès la pilota a les xarxes.

Però Portugal ha demostrat grandesa. Lluny de fer-li mal, el gol rival l’ha enfurismat, tot buscant novament l’avantatge. Els campions d’Europa l’any 2016 han aprofitat que Ghana havia deixat espais. Bruno Fernandes n’ha detectat un, i ha posat una assistència deliciosa perquè Joao Felix, infal·lible, definís a gol. Aquest cop, la rauxa els ha anat a favor, ja que poc després han posat la cirereta amb el tercer gol. En una nova passada estratosfèrica de Bruno Fernandes, Rafael Leao, el crack del Milan i la sensació de la Serie A ha posat el 3-1.

Cristiano Ronaldo, celebrant el seu gol | @selecaoportugal
Cristiano Ronaldo, celebrant el seu gol | @selecaoportugal

L’increïble final de partit

Això ha donat pas a uns minuts surrealistes. Primer, Santos ha aprofitat i ha tret Cristiano Ronaldo en un triple canvi, per donar-li descans, quan tot semblava fet. Però Ghana ha demostrat tenir set vides i ha crescut. Tant ha estat així, que en una nova jugada per l’esquerra, després d’una centrada, Osman Bukari ha definit a gol, de cap, tot posant emoció al matx. A més, ha celebrat el gol imitant el mític gest de Cristiano Ronaldo.

Finalment, quan el partit agonitzava, Iñaki Williams podria haver fet el gol més intel·ligent del Mundial. El porter Diogo Costa tenia la pilota a les mans, el bilbaí ha esperat dins de la porteria, a la seva esquena, i després de plantar-la a la gespa, tot havent-se confiat, Williams l’ha enxampat. Quan ja tenia la possessió guanyada, ha patinat i ha perdonat la vida.

Una acció que ho podria haver canviat tot. De fet, ell n’era tan conscient, que després, en el final del partit, s’ha quedat molta estona lamentant-se. Així les coses, Portugal ha sumat els tres punts i s’erigeix com la candidata per acabar guanyant el grup.

Uruguai no passa de l’empat contra Corea del Sud malgrat haver tingut ocasions claríssimes (0-0)

Un grup que ha tingut l’altre partit durant aquest dijous. En el torn del migdia, l’Uruguai de l’encara lesionat Ronald Araujo, Fede Valverde o Luis Suárez no ha pogut passar de l’empat a zero contra la Corea del Sud de Heung-Min Son. Ha estat un partit molt igualat, en el qual els sud-americans han esperat sense tancar-se en excés, i els asiàtics han intentat ser creatius.

La celeste ha tingut les ocasions més clares, ja que el defensa Diego Godín ha impactat una pilota al pal, de cap, i el madridista Fede Valverde també, amb un xut dels seus, des de fora de l’àrea. No és un bon resultat, però tampoc dolent, per cap dels dos conjunts, tenint en compte que en un grup tan igualat és tan important puntuar com evitar que els rivals puntuïn.

Un jugador nascut al Camerun marca contra els africans amb Suïssa (1-0)

Abans, en l’altre grup que quedava per iniciar-se, Suïssa ha batut el Camerún. Ha estat un partit també molt igualat. Els africans hi arribaven amb molta gana. A banda de la gana que tots els equips tenen per començar amb bon peu la Copa del Món, cal recordar que els lleons indomables no guanyen un partit mundialista des de 2002. A Rússia 2018 i Alemanya 2006 no van participar, mentre que a Sud-àfrica 2010 i a Brasil 2014 van comptar els partits amb derrotes.

Paradoxalment, qui ha trencat la igualtat ha estat un suís, que defensa Suïssa, però que de naixement és camerunès. Breel Embolo ha culminat una bona acció i una bona centrada de l’incombustible Xherdan Shaqiri amb un gol. El futbolista del Mònaco no ha celebrat l’anotació, en senyal de respecte al país que el va veure néixer. La seva història es remunta a la seva infància: quan els seus pares es van separar, ell va anar a viure amb la seva mare a França, i a continuació el futbol el va dur a Basilea.

El Brasil brilla i Richarlison vola en el debut contra Sèrbia (2-0)

En l’últim partit de la primera jornada del Mundial, el Brasil ha brillat contra una Sèrbia amb una bona plantilla. A la canarinha li ha costat inaugurar el marcador, ja que en la primera meitat els europeus han posat les coses difícils. Però a la segona part, el talent individual s’ha acabat d’imposar.

Neymar, el gran líder d’aquest combinat, ha iniciat la jugada del primer gol. Després d’una bona conducció cap a l’àrea, quan semblava que podia perdre la pilota, Vinicius ha xutat de primeres, tot provocant que el porter Milinkovic-Savic rebutgés la pilota i que aquesta anés a parar a la posició de Richarlison, que l’ha empès a les xarxes per donar pas a una gran alegria dels sud-americans. Minuts després, el mateix Vinicius ha posat una centrada excel·lent al bell centre de l’àrea rival, que Richarlison ha millorat amb un remat acrobàtic.

Samba brasilera, que podria haver provocat més gols de no ser per l’encert de Milinkovic-Savic. La nit ha acabat bastant malament pels cinc cops campions del món, ja que Neymar, retirat a falta de deu minuts perquè acabés la contesa, ha patit un esquinç. La seva continuitat en el torneig perilla.



Més notícies
Jugadors de la selecció d'Espanya celebren un gol contra Costa Rica | @SEFutbol
Una Espanya d’escàndol presenta les seves credencials al Mundial (7-0)
Notícia: Una Espanya d’escàndol presenta les seves credencials al Mundial (7-0)
Comparteix
Luis Enrique encerta, Gavi i Pedri brillen i Ferran goleja en el debut, contra Costa Rica
Els jugadors del Japó celebren la victòria contra Alemanya | Europa Press
Segona sorpresa majúscula al Mundial de Qatar
Notícia: Segona sorpresa majúscula al Mundial de Qatar
Comparteix
El Japó ha derrotat la selecció alemanya en el seu primer partit de la fase de grups
Gianni Infantino, durant el Mundial de Qatar | Europa Press
El president de la FIFA torna a faltar el respecte al col·lectiu LGTBIQ+
Notícia: El president de la FIFA torna a faltar el respecte al col·lectiu LGTBIQ+
Comparteix
Gianni Infantino s'ha fet una fotografia somrient amb el braçalet que ell mateix ha prohibit
Gianni Infantino, al Mundial de Qatar | Europa Press
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per les seves mentides
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar per les seves mentides
Comparteix
El president de la FIFA, Gianni Infantino, és un dels màxims responsables d'aquesta Copa del Món i còmplice del règim qatarià

Comentaris

  1. Icona del comentari de: bs a novembre 25, 2022 | 10:12
    bs novembre 25, 2022 | 10:12
    serà molt bó, però es un individu menypreable..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa