Món Esport
Segona sorpresa majúscula al Mundial de Qatar

Han passat només tres dies des de l’inici del Mundial de Qatar i ja hi ha hagut esdeveniments històrics. Els més destacats, sense cap mena de dubte, són aquells relacionats amb les conseqüències que està tenint aquesta Copa del Món en els àmbits socials que van més enllà de l’esport. La forta oposició de la selecció iraniana al règim del govern del seu país, els gestos contra el racisme i a favor de la llibertat d’expressió o el veto de la FIFA al braçalet One Love per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBIQ+ han estat els temes més destacats. En l’àmbit esportiu, però, també hi ha hagut titulars. La derrota de la selecció argentina contra l’Aràbia Saudita va ser històrica, però també ha estat una sorpresa majúscula el triomf del Japó contra la selecció alemanya.

El Japó dona la segona gran sorpresa del Mundial en guanyar contra Alemanya

Justament en un partit on en un inici se centrava més aviat l’atenció en un fet polític com era el desafiament de Manuel Neuer a la FIFA i a Qatar a l’hora de voler lluir el braçalet One Love contra l’homofòbia i al fet que li ho hagin acabat prohibint, el resultat futbolístic ha acabat centrant totes les mirades. El plantejament inicial dels alemanys ha estat molt bo, amb molta fluïdesa de pilota. Després de desaprofitar algunes ocasions, els de Hansi Flick s’han acabat avançant gràcies a una diana de penal d’Ilkay Gündogan.

Els jugadors alemanys protesten contra la falta de llibertat d'expressió al Mundial de Qatar | Europa Press
Els jugadors alemanys protesten contra la falta de llibertat d’expressió al Mundial de Qatar | Europa Press

A la segona meitat, Alemanya ha continuat dominant el partit clarament, però no ha pogut tancar la victòria a causa de les aturades estratosfèriques de Shuichi Gonda. El Japó, que ha desplegat un joc molt alegre durant els noranta minuts, s’ha llançat a l’atac a la recta final amb canvis molt ofensius. L’empat, després d’un rebot molt ben aprofitat per Ritsu Doan, ja hauria estat notícia. Després d’aquest gol, però, els japonesos han continuat prement l’accelerador i han acabat trobant la recompensa històrica gràcies a una diana espectacular de Takuma Asano, que ha afusellat Neuer quan semblava que no hi havia cap mena d’espai perquè la pilota entrés.

D’aquesta manera, la selecció alemanya es complica de mala manera l’accés als vuitens de final. Ara, la Mannschaft està gairebé obligada a guanyar contra Costa Rica i contra la selecció espanyola, tenint en compte la dificultat que això implica, especialment aquest segon partit. Cal recordar que en el darrer Mundial, el de Rússia de l’any 2018, els alemanys ja van quedar eliminats de la fase de grups. En aquella ocasió, Corea del Sud va ser el seu botxí.

El Marroc també sorprèn Croàcia, però no pot materialitzar la victòria

En el primer partit que s’ha disputat en aquesta jornada, el Marroc també ha estat a punt de guanyar de manera sorprenent, tot i que les forces amb el seu rival, Croàcia, estaven molt més igualades. Els africans, gràcies a una banda dreta elèctrica amb Achraf Hakimi i Hakim Ziyech, han posat els europeus en moltíssims problemes, però no s’han pogut endur els tres punts, perquè no han materialitzat cap de les ocasions que han tingut. De la mateixa manera, els croats, liderats per un Luka Modric estel·lar, tampoc no han pogut superar la porteria de Yassine Bounou.

Courtois, l’heroi de la victòria de Bèlgica sobre Canadà

Finalment, en el partit de la nit, la Bèlgica entrenada pel català Roberto Martínez s’ha imposat al Canadà, que tornava a un Mundial 38 anys després, per 1-0. El gol l’ha anotat Michy Batshuayi al final de la primera meitat, en una transició frenètica. Tot i això, el gran protagonista ha estat Thibaut Courtois. El porter del Madrid ha aturat un penal a l’estrella dels nord-americans, el lateral del Bayern de Munic Alphonso Davies, quan el partit estava empatat. Amb els tres punts i l’empat al Marroc-Croàcia, els diables vermells s’erigeixen en favorits per acabar liderant el grup que es creuarà als vuitens de final amb el d’Espanya.



Més notícies
Manuel Neuer, amb el braçalet 'One Love' en defensa del col·lectiu LGTBIQ+ | Europa Press
Neuer no pot lluir el braçalet contra l’homofòbia pel veto de la FIFA
Notícia: Neuer no pot lluir el braçalet contra l’homofòbia pel veto de la FIFA
Comparteix
La selecció alemanya ha denunciat la falta de llibertat d'expressió amb un gest abans de començar el partit
Ehsan Hajsafi, capità de la selecció de l'Iran | Europa Press
El gran assenyalat més inesperat del Mundial de Qatar
Notícia: El gran assenyalat més inesperat del Mundial de Qatar
Comparteix
El règim iranià ha quedat assenyalat després de les crítiques del capità Ehsan Hajsafi
Un marcador mostra catorze minuts de temps afegit al Mundial de Qatar | Europa Press
La FIFA aplica un canvi de dinàmica molt destacat als partits de futbol
Notícia: La FIFA aplica un canvi de dinàmica molt destacat als partits de futbol
Comparteix
Al Mundial de Qatar s'està podent veure com els temps afegits s'apropen més al temps perdut real
Robert Lewandowski, jugador de Polònia | Europa Press
Lewandowski comença el Mundial de la pitjor manera possible
Notícia: Lewandowski comença el Mundial de la pitjor manera possible
Comparteix
El davanter del Barça ha fallat un penal en l'empat a zero de Polònia i Mèxic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa