Món Esport
Guardiola compara Messi i Haaland i deixa tothom bocabadat

Erling Haaland és el nom del moment. El davanter està fent al Manchester City el que venia fent els últims anys: sorprendre el món del futbol amb exhibicions golejadores. La més recent l’ha fet contra el Manchester United, i per tant al derbi. El noruec ha marcat un nou hat-trick i ha concedit dues assistències, per contribuir que el marcador final fos de 6-3. Després d’aquesta brutalitat, en la zona mixta de l’Etihad Stadium, al seu tècnic, Pep Guardiola, li han demanat que comparés el paper de Haaland al seu City amb el de Leo Messi al seu Futbol Club Barcelona.

En aquest sentit, el català ha establert una sola diferència, però que és molt considerable: “La diferència és que potser Erling necessita tots els seus companys, mentre que Messi tenia la capacitat de fer-ho ell sol. Quan arriba allà (a la porteria rival) és increïble”. Per tant, hi ha dues lectures. La primera és que Guardiola ha posat Haaland pràcticament a l’altura de Messi, el millor jugador de l’època i probablement de la història, ja que s’ha atrevit a comparar-los, quan podria haver fugit de la pregunta.

L’elogi de Guardiola a Messi

I la segona parla bé en clau de Messi, ja que malgrat l’espectacular estat de forma de Haaland, per al de Santpedor l’argentí continua sent superior. Aquesta comparació és un elogi a l’actual jugador del Paris Saint-Germain, ja que el fet de no necessitar els companys per marcar gols és un fet diferencial.

La relació esportiva del tècnic amb l’argentí

Guardiola va entrenar Messi de 2008 a 2012, i ha esdevingut el màxim responsable del brutal nivell que ha oferit en la seva esplendorosa carrera. El tècnic va contribuir que el jugador deixés enrere els seus problemes físics, i li va trobar un encaix molt intel·ligent com a fals nou, que va tenir el seu abans i després en el 2-6 dels blaugranes al camp del Reial Madrid. El resultat: Messi va guanyar quatre Pilotes d’Or de quatre amb Guardiola com a mestre.

Ara, el tècnic té un nou geni a les seves files. Té molts bons jugadors, però Haaland va pel camí de ser un dels millors jugadors, si no el millor, de la propera generació. L’opinió pública el situa sovint com un competidor de Kylian Mbappé. El francès ja s’ha consolidat com un astre, després de ser el gran artífex de França al Mundial de 2018 guanyat. Però el noruec, ara a la lliga més prestigiosa del món, està encapçalant les portades dels diaris i pretén començar a guanyar grans títols.



Més notícies
Erling Haaland, jugador del manchester City | Europa Press
El City de Guardiola apallissa el United al derbi de Manchester (6-3)
Notícia: El City de Guardiola apallissa el United al derbi de Manchester (6-3)
Comparteix
Tres gols de Foden i tres de Haaland desmunten un Manchester United molt feble en defensa
Erling Haaland, jugador del Manchester City | Europa Press
El Dortmund celebra la venda de Haaland
Notícia: El Dortmund celebra la venda de Haaland
Comparteix
El seu director esportiu dels alemanys explica com van viure el serial
Leo Messi, amb Luis Campos i Nasser Al-Khelaïfi | Europa Press
El PSG mou fitxa per impedir que Laporta compleixi el seu somni amb Messi
Notícia: El PSG mou fitxa per impedir que Laporta compleixi el seu somni amb Messi
Comparteix
El club francès ha fet una oferta de renovació a l'astre argentí, segons ha informat la Cadena SER
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
L’estratègia del Madrid per fer-li la vida impossible a Guardiola
Notícia: L’estratègia del Madrid per fer-li la vida impossible a Guardiola
Comparteix
Segons el diari As, el club blanc vol fitxar dos dels pals de paller del Manchester City

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa