Món Esport
La increïble cua de brasilers per acomiadar Pelé

Edson Arantes do Nascimento, conegut popularment com a Pelé i amb el famós sobrenom O Rei, va morir a les acaballes de l’any 2022. El brasiler ha estat un dels millors futbolistes de la història, i el millor de la seva època sense cap dubte. Durant els anys cinquanta, seixanta i setanta va deixar uns registres espectaculars, un nou estil de joc, i alhora va atorgar al Santos i a la selecció brasilera les seves millors etapes, amb les consecucions de dues Copes Libertadores i dues Copes Intercontinentals per una banda, i de tres Copes del Món per l’altra. A més, fora de la gespa sempre ha estat una persona molt admirable i educada.

Per tots aquests motius, la seva mort ha commogut el món del futbol. Després que s’hagués conegut la notícia, moltes personalitats de renom, com ara Leo Messi, van reaccionar. Tot i això, el més simbòlic ha passat aquest dilluns. Al Brasil s’ha celebrat l’homenatge més especial de tots.

Imatge de la vetlla de Pelé | Santos FC
Imatge de la vetlla de Pelé | Santos FC

S’ha traslladat el fèretre de Pelé des de l’Hospital Israelita Albert Einstein, en la ciutat de Sao Paulo, a la de Santos, per celebrar la seva vetlla. Ho ha fet dins d’un cotxe fúnebre, que ha arribat a Santos entre petards, i que ha estat escortat per vehicles de bombers i de la policia. Allà, ha estat traslladat a la gespa de l’estadi del Santos, l’Estádio Urbano Caldeira, on milers d’aficionats l’esperaven per acomiadar-se d’ell per últim cop abans del funeral, i on ha entrat de la mà d’un dels fills de Pelé, Edinho, que també va ser futbolista, i l’exfutbolista del Reial Madrid o del Bayern de Munic Zé Roberto.

Això ha deixat unes imatges molt emocionants. Primer, la de milers d’aficionats veient el cos de l’exfutbolista després de la seva mort. I, alhora, la de tots aquests aficionats fent una cua per entrar a l’establiment. Una imatge que recorda a l’homenatge de la mateixa índole que va rebre mesos enrere la Reina Isabel d’Anglaterra. Al cap i a la fi, totes dues figures són nobles. Així ho ha recordat a l’Estádio Urbano Caldeira una pancarta gegant, amb la inscripció “Viva el rei”.



Més notícies
Pelé, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Mor Pelé, un dels millors futbolistes de la història, amb 82 anys
Notícia: Mor Pelé, un dels millors futbolistes de la història, amb 82 anys
Comparteix
Al brasiler li havien diagnosticat un càncer de còlon, i havia passat l'últim mes ingressat en un hospital
Messi i Pelé, en una imatge d'arxiu | @leomessi
L’esperat missatge de comiat de Messi a Pelé
Notícia: L’esperat missatge de comiat de Messi a Pelé
Comparteix
L'astre argentí ha fet una publicació a les xarxes socials el dia de la mort d'O Rei
Maradona i Pelé, en una imatge d'arxiu | Europa Press
La mort de Pelé genera un comentari demencial d’un periodista argentí
Notícia: La mort de Pelé genera un comentari demencial d’un periodista argentí
Comparteix
Les xarxes han esclatat contra Alejandro Fabbri, de TyC Sports, que ha fet un joc de paraules molt desafortunat sobre la mort de Pelé
El missatge de Pelé a Messi: “T’admiro moltíssim”
Notícia: El missatge de Pelé a Messi: “T’admiro moltíssim”
Comparteix
El llegendari futbolista brasiler ha dedicat unes emotives paraules a l'argentí després que l'igualés en el rècord històric de més gols marcats amb un únic club

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa