Món Esport
El ‘Dibu’ i un Messi sublim envien l’Argentina a les semifinals (2-2)

Lionel Messi continua sent capaç de definir partits. Però, a vegades, ni amb això n’hi ha prou. Ha fet una passada per a Nahuel Molina que només te la pot firmar ell, un jugador d’un altre planeta. A la segona meitat, ha anotat el segon amb un gol des dels onze metres. Tanmateix, els Països Baixos han aconseguit empatar el duel a l’últim sospir i aguantar l’empat fins a forçar la tanda de penals. A la loteria dels onze metres, la sort -i el ‘Dibu’- ha somrigut als sud-americans. Lionel Scaloni ha decidit confiar en els futbolistes que millor rendiment li han donat fins ara: Enzo Fernández i Rodrigo de Paul a la sala de màquines, amb Alexis Mac Allister un pèl més avançat. Al davant, Julián Álvarez com a referència. Ara bé, els esquemes poc importen quan tens Messi a la teva plantilla. L’astre de Rosario ha dominat un partit que, pel rival, ha estat molt complicat per als argentins. Els holandesos no han trobat la manera d’inquietar la porteria d’Emiliano Martínez fins als darrers deu minuts, quan Wout Weghorst ha rematat amb el cap al fons de la xarxa i ha posat emoció a la recta final. A la darrera jugada del matx, el mateix Weghorst ha enviat el duel a la pròrroga amb un gol de pissarra. Als penals, el ‘Dibu’ Martínez ha decidit. A les semifinals no hi haurà un Brasil-Argentina, però sí un Argentina-Croàcia.

Una passada genial de Messi avança l’Argentina

La primera meitat ha començat sense un dominador clar, ambdós conjunts s’han respectat en excés, com acostuma a succeir als quarts de final d’una Copa del Món. Messi ho ha intentat amb un xut llunyà després d’un típic eslàlom, però ha sortit desviat. Steven Bergwijn l’ha tingut per als holandesos, però ha enviat fora un xut des de la frontal. La possessió ha estat repartida per moments. Rodrigo De Paul ha xutat a les mans d’Andreas Noppert des de la mitja lluna de l’àrea. Al minut 34, Messi s’ha inventat una passada gairebé eròtica per a Nahuel Molina, qui ha resolt amb encert davant el porter neerlandès. El gol ha esperonat l’afició argentina, qui era clara majoria a l’estadi i han animat de valent la resta de la primera part. Després de la genial assistència a Molina, Messi ha pogut fer el segon, però ha xutat massa tou amb la cama dreta. Amb el mínim avantatge, s’ha arribat al descans.

Messi i Frenkie de Jong, saltant de cap | Europa Press
Messi i Frenkie de Jong, saltant de cap | Europa Press

Messi fa el segon, Holanda empata i el ‘Dibu’ es vesteix d’heroi

Louis Van Gaal ha decidit remoure l’equip al descans, buscant una ràpida reacció dels seus jugadors. Steven Berghuis i Teun Koopemeiners han entrat al terreny de joc en detriment de Bergwijn i Marten De Roon. La possessió ha passat a gaudir-la els Països Baixos, conscients que havien de capgirar el resultat. L’Argentina ha fet una passa endarrere, però cada vegada que s’han acostat a l’àrea neerlandesa, han generat sensació de perill. Messi ha tingut el segon, però el seu xut de falta ha sortit lleugerament desviat. Van Gaal ha fet entrar Luuk de Jong i Wout Weghorst, per buscar perill en jugades aèries a la darrera mitja hora de joc. Al minut 73, Mateu Lahoz ha assenyalat un clar penal sobre el ‘Huevo’ Acuña i Messi l’ha transformat amb calma, deixant Noppert immòbil al centre de la porteria. El segon gol ha donat tranquil·litat als argentins fins que, al minut 82, Weghorst ha rematat amb encert una centrada i ha escurçat la distància a l’electrònic. Els neerlandesos s’han esperonat i Berghuis ha tingut l’empat amb una rematada dins l’àrea. Al darrer instant del matx, el mateix Weghorst ha forçat la pròrroga, fent un gol de murri amb una jugada assajada. Al temps extra, l’electrònic no ha canviat tot i la insistència argentina -xut al pal d’Enzo inclòs- i el partit s’ha encaminat als penals. A la tanda, els argentins han tingut més sort i un ‘Dibu’ molt encertat, qui ha aturat dos penals. Croàcia espera a l’horitzó.



Més notícies
Pasalic i Neymar, durant el Croàcia-Brasil del Mundial | Europa Press
Bomba al Mundial: el Brasil, eliminat en la tanda de penals (1-1)
Notícia: Bomba al Mundial: el Brasil, eliminat en la tanda de penals (1-1)
Comparteix
Livakovic i Croàcia ho han tornat a fer, i han deixat fora la gran favorita del torneig
Luis Enrique i Luis Rubiales, a l'aeroport Adolfo Suárez-Barajas de Madrid | Europa Press
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la seva gestió de la RFEF
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la seva gestió de la RFEF
Comparteix
Luis Rubiales gestiona de manera molt diferent la selecció masculina i la femenina i, a més, ha decebut per no haver fet cap protesta vers el règim de Qatar
Leo Messi, durant un entrenament amb la selecció argentina | Europa Press
El retorn de Messi al Barça es complica seriosament
Notícia: El retorn de Messi al Barça es complica seriosament
Comparteix
Diverses informacions apunten que no vol tornar com a futbolista i el PSG treballa en la seva renovació
Louis van Gaal, seleccionador dels Països Baixos | Europa Press
Van Gaal exposa la principal debilitat de Messi
Notícia: Van Gaal exposa la principal debilitat de Messi
Comparteix
El seleccionador neerlandès s'enfrontarà a l'Argentina en els quarts de final del Mundial

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Teix a desembre 10, 2022 | 08:48
    Teix desembre 10, 2022 | 08:48
    El misteri de Mateu Lahoz és més incomprensible que el de la Trinitat. Messi s’hi refereix enfadat (desorienta el dos equips perquè prima el seu propi protagonisme) però Dibu es passa quatre pobles. Dit això, encara van tenir sort els argentins de l’arbitratge d’aquest fandangueres: no crec que, vist el que s’ha vist en el mundial i no perquè no ho fos, cap altre àrbitre els hagués xiulat aquell penal que els va avançar en el marcador

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa