Món Esport
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la seva gestió de la RFEF

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, és un dels assenyalats del Mundial de Qatar. Ho és per diversos motius. El més candent i immediat està relacionat amb la no continuïtat de l’entrenador Luis Enrique al capdavant de la selecció espanyola masculina. Però també ho és per qüestions relacionades amb l’aspecte extraesportiu que ha rodejat la Copa del Món.

Què ha passat amb Rubiales i Luis Enrique? Cal recordar la notícia d’ahir, dijous. Després del desastrós Mundial d’Espanya, acomiadant-se massa d’hora, deixant moltes carències en el seu joc i obtenint només una victòria en quatre partits, la RFEF va comunicar que l’asturià no renovaria el seu contracte, que acabava a finals d’aquest any, 2022.

Luis Enrique, després de l'eliminació de la selecció espanyola al Mundial de Qatar | Europa Press
Luis Enrique, després de l’eliminació de la selecció espanyola al Mundial de Qatar | Europa Press

És una decisió debatible. Hi ha qui pensava que Luis Enrique mereixia més crèdit, tenint en compte les aptituds com a dirigent que ha demostrat durant l’última dècada o la bona Eurocopa que va fer l’estiu de 2021. En canvi, hi ha qui pensava que calia un canvi d’aires. Sigui com sigui, hi ha una corrent d’opinions que estan deixant en evidència el president de la RFEF.

Molta gent està coincidint en un greu problema que ha posat en manifest Rubiales a l’hora de fer la seva feina: la diferència de criteris que fa servir amb el equip masculí i amb el femení. Per una banda, no ha allargat el vincle amb Luis Enrique després d’un pèssim resultat, i evidentment té tot el dret a fer-ho. Però en la selecció femenina, l’entrenador Jorge Vilda porta set anys al seu capdavant, i ha rebut el suport de la RFEF malgrat no haver assolit cap bon resultat.

Jorge Vilda, seleccionador femení espanyol, durant l'Espanya-Estats Units | Europa Press
Jorge Vilda, seleccionador femení espanyol, durant l’Espanya-Estats Units | Europa Press

El madrileny té al seu abast la millor generació de jugadores espanyoles de la història, amb Alexia Putellas, Mapi León, Aitana Bonmatí i companyia, i en els últims tornejos ha patit decepcions comparables a la de Luis Enrique amb el Marroc, o fins i tot més flagrants. En el Mundial femení de 2019, les de Vilda van caure eliminades en la primera ronda eliminatòria, en els vuitens de final i contra els Estats Units, mentre que en l’Eurocopa d’enguany també han estat derrotades en la primera ronda eliminatòria: als quarts de final, contra Anglaterra.

Per tant, per una banda, Rubiales ha quedat assenyalat per aquest motiu. Cal recordar que últimament una sèrie de jugadores de la selecció espanyola s’han rebel·lat i han deixat d’acudir a la selecció espanyola, pel seu descontentament amb el tècnic.

Luis Rubiales va decebre en decidir no fer cap protesta contra el règim de Qatar

Per una altra banda, Rubiales ja va quedar assenyalat en la prèvia del Mundial, per una altra raó. Mentre un munt de seleccions europees van anunciar que prendrien mesures per protestar contra el règim de Qatar per motius com ara la manca de drets que té el col·lectiu LGTBIQ+ al país, la RFEF ni tan sols es va pronunciar. I molt menys s’hi va adherir. La RFEF, que representa Espanya, va tenir l’oportunitat de situar el país com a potència en matèria de drets humans i de reivindicacions, però no ho va fer. Sí que ho van fer, o ho van intentar, federacions com les de Dinamarca, Alemanya, Anglaterra o Noruega.

De fet, el passat mes d’octubre, en un acte de presentació d’una cançó oficial de la selecció espanyola per al Mundial, i preguntat per si Espanya faria alguna protesta, va dir el següent: “La nostra selecció ja porta un braçalet que porta la paraula Respect, que inclou els atacs al col·lectiu LGTBIQ+. I, en qualsevol cas, és possible que d’aquí poc tinguem novetats sobre això”. Finalment, no es va donar cap novetat. A més, el braçalet amb la paraula Respect no reivindica res, és massa políticament correcte.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: jordi de reus a desembre 09, 2022 | 23:21
    jordi de reus desembre 09, 2022 | 23:21
    si , pero Luis Entique es un moniato

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa