Messi guanya el Mundial que sempre havia somiat (3-3)

Leo Messi ja el té. Ha guanyat el Mundial amb l’Argentina. Després d’anys de patiment, crítiques injustes i frustracions amb l’albiceleste, ha aconseguit guiar la selecció a la glòria més absoluta. L’any 2020 va poder aixecar la Copa Amèrica i enguany ha obtingut la Copa del Món. Des del 1986 que els argentins no coneixien la victòria mundialista, de la mà de Diego Armando Maradona. Doncs el seu successor, Lionel Andrés Messi Cuccittini, ho ha tornat a assolir. A la primera meitat, Messi ha avançat els seus des del punt de penal i, deu minuts abans del descans, Ángel Di María -el millor jugador del matx amb el permís de Mbappé- ha enviat al fons de la xarxa un contraatac de manual. Els francesos han protagonitzat el pitjor partit del torneig, amb un Kylian Mbappé desdibuixat i sense idees i un Didier Deschamps desquiciat, que ha fet dos canvis abans del descans. A la represa no hi ha hagut cap oportunitat de gol, però a deu minuts del final, Nicolás Otamendi ha comès un clar penal sobre Kolo Muani i Mbappé ha retallat diferències. A la jugada següent, el mateix davanter del PSG ha empatat el matx, davant l’estupefacció dels argentins. França ha pogut culminar la remuntada a l’afegit, però el ‘Dibu’ ha blocat el xut de Theo Hernández. Messi també l’ha tinguda al darrer instant, però Lloris ha desviat a córner. A la pròrroga, els francesos han estat més frescos, però les ocasions les han tingut els sud-americans, sobretot a les botes de Lautaro Martínez. Al minut 109, l’excapità del Barça ha empès un rebot dins l’àrea per fer el que semblava el gol de la victòria, però pocs minuts després, Montiel ha fet unes clares mans dins l’àrea i Mbappé ha tornat a marcar des dels onze metres per fer el 3 a 3. Tot i la decepció final, l’atzar de la tanda ha somrigut a l’Argentina i Messi és campió mundial.

Argentina mossega a la primera meitat

Si durant tota la competició s’han vist els nervis a flor de pell, a la final no podia ser diferent. Els argentins i els francesos han començat el partit accelerats i l’àrbitre del duel, el polonès Simon Marciniak, ha hagut d’avisar-los en més d’una acció. L’Argentina ha decidit cedir la possessió de la pilota als bleus, que no s’han acabat de sentir còmodes amb aquest rol. L’albiceleste, en canvi, ha esperat l’error francès per atacar amb rapidesa i ha generat algun ensurt a la defensa, tot i que sense massa perill. Fins que, al minut 22, Ousmane Dembélé ha fet un penal absurd a Ángel Di María i Messi no ha fallat, enganyant a Hugo Lloris. Amb aquesta pena màxima, l’ex del Barça s’ha convertit en el jugador que ha llançat més penals a la història dels Mundials. Lluny de deixar d’atacar, els argentins han continuat buscant la porteria contrària, amb més ganes que encert. Al minut 36, un contraatac executat a la perfecció per Di María, a passada d’Alexis MacAllister, ha significat el segon gol del matx. Didier Deschamps, davant el tsunami argentí, ha decidit substituir Olivier Giroud i Dembélé al minut 41. Amb dues esgarrapades, els sud-americans han agafat un avantatge important per a la segona part.

Ángel Di María, celebrant el seu gol | Europa Press

El futbol és honest amb Messi

A la represa, els argentins han fet una passa endarrere, conscients de l’avantatge a l’electrònic i del trofeu que hi havia en joc. Per altra banda, els francesos s’han vist molt superats, sense trobar resposta a la bona actitud defensiva de l’albiceleste. Els precipitats canvis del tècnic francès a la primera meitat han provocat que Mbappé es trobés molt sol en atac. Quan Messi ha agafat l’esfèrica, ha generat perill a la frontal de l’àrea, però l’actitud defensiva del seu equip ha impedit que arribessin massa efectius a la zona d’atac. Deschamps ha intentat capgirar el resultat amb l’entrada de Kingsley Coman i Eduardo Camavinga, però no ha canviat la dinàmica del matx. L’Argentina ha tret a passejar el futbol més ‘canchero’, però quan han tingut el control de la pilota l’han moguda amb molt criteri. Al tram final, s’han sentit ‘olés’ a la grada de l’Estadi Lusail. Doncs just després d’aquestes ovacions, al minut 80, Otamendi ha atropellat Kolo Muani dins l’àrbitre i Marciniak ha xiulat penal. Mbappé ha transformat i ha posat la por al cos als argentins. A la jugada següent, el mateix Mbappé ha empatat amb una rematada acrobàtica. En dos minuts, els bleus han igualat un partit que tenien perdut. No l’han guanyat gràcies al ‘Dibu’, qui ha aturat un xut de Theo al final. Messi també ha tingut la seva, però Lloris ha enviat a córner. A la pròrroga, Lautaro ha tingut dues ocasions molt clares per desequilibrar la balança, però ha estat Messi qui, al minut 109, ha enviat al fons de la xarxa per avançar els seus un cop més. Dos minuts abans del final, Montiel ha tocat amb les mans un xut de Mbappé i l’àrbitre ha tornat a assenyalar penal. El crac francès ha tornat a transformar i ha enviat el duel als penals. L’atzar de la tanda ha somrigut als argentins.