Món Esport
La FIFA castiga Mateu Lahoz, l’àrbitre de l’Argentina-Països Baixos

Mateu Lahoz és l’àrbitre polèmic per excel·lència. A la Lliga espanyola, el valencià acostuma a fer parlar la premsa, i a no passar inadvertit, quan se suposa que aquest és l’objectiu dels jutges del futbol. És un personatge que genera controvèrsia: hi ha a qui els fa gràcia la seva manera de ser, i hi ha a qui els treu de polleguera. La setmana passada, el món el va conèixer. I és que va ser l’àrbitre de l’Argentina-Països Baixos de quarts de final, que va acabar amb una xifra de targetes grogues poc usual.

De fet, en el postpartit, Leo Messi el va assenyalar. Davant un micròfon de la FIFA, el capità de l’albiceleste va apuntar, en primera instància, que “no vull parlar de l’àrbitre perquè no pots dir el que penses o ser sincer perquè de seguida et sancionen diversos partits”. A continuació, va carregar: “Però la FIFA s’ho ha de plantejar. No es pot posar un àrbitre així en aquesta instància, per a un partit de tanta igualtat, tan important. No està a l’altura. La gent ho ha vist, i nosaltres abans del partit teníem por perquè sabem què era”.

Messi, envoltat de jugadors neerlandesos | Europa Press
Messi, envoltat de jugadors neerlandesos | Europa Press

Mateu Lahoz s’acomiada de la competició…

Doncs no només l’ha assenyalat Messi. També la mateixa FIFA. Tal com ha informat el diari Sport, el passat diumenge l’associació de futbol internacional va fer un tall, de cara als últims partits de la competició, i va deixar fora l’espanyol. Havia passat un primer tall, que era a partir de vuitens, però no ha passat el segon.

A més, era un dels candidats a arbitrar la final, sempre i quan Espanya no assolís com a mínim les semifinals. Però, segons la mateixa font, la Comisió d’Àrbitres de la FIFA, encapçalada pel mític Pierluigi Collina, l’ha descartat. En canvi, els espanyols que han treballat a la sala VOR que gestiona el VAR, Alejandro Hernández Hernández, Juan Martínez Munuera i Ricardo de Burgos Bengoetxea, sí que continuen a la competició i tenen opcions de ser a la final.

… Malgrat que la FIFA ha valorat positivament la seva feina

Això sí, la decisió de deixar fora Mateu Lahoz no seria per una raó estrictament tècnica. I és que com ha informat el diari Marca, la FIFA ha aprovat amb un notable la seva actuació pel que fa a les decisions preses durant el partit, i fins i tot ha arribat a la conclusió que podria haver ensenyat alguna targeta groga més i fins i tot alguna de vermella.

En total va ensenyar 18 grogues, i va expulsar el neerlandès Denzel Dumfries, si bé el partit ja havia acabat. Pel que fa al temps de prolongació de deu minuts tan criticat per l’Argentina i que va donar pas al gol de l’empat neerlandès, la FIFA va entendre que era una decisió encertada. Per tant, la decisió s’ha pres per una qüestió mediàtica: per evitar més polèmiques.



Més notícies
Messi, envoltat de jugadors neerlandesos | Europa Press
El ‘Dibu’ i un Messi sublim envien l’Argentina a les semifinals (2-2)
Notícia: El ‘Dibu’ i un Messi sublim envien l’Argentina a les semifinals (2-2)
Comparteix
Un gol i una assistència de l'astre argentí i l'actuació de Martínez, vitals
Leo Messi, celebrant el segon gol contra els holandesos | Europa Press
Messi no es mossega la llengua i carrega contra l’arbitratge de Mateu Lahoz
Notícia: Messi no es mossega la llengua i carrega contra l’arbitratge de Mateu Lahoz
Comparteix
L'argentí va criticar l'actuació de l'espanyol i va demanar respecte a Van Gaal
Pepe, central de Portugal | Europa Press
Pepe escalfa encara més el Mundial amb un duríssim atac contra Messi
Notícia: Pepe escalfa encara més el Mundial amb un duríssim atac contra Messi
Comparteix
El central portuguès ha carregat contra l'albiceleste després de l'eliminació de Portugal
Leo Messi, amb la selecció argentina | Europa Press
La veritat darrere del ja famós “‘qué mirás bobo?'” de Messi
Notícia: La veritat darrere del ja famós “‘qué mirás bobo?'” de Messi
Comparteix
La història d'una de les frases de Messi al Mundial que ja serà recordada per sempre

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a desembre 12, 2022 | 19:21
    Doctor Strangelove desembre 12, 2022 | 19:21
    Qatar vol una final Messi-Mbapée! És així de simple! Doc.
  2. Icona del comentari de: SANTI a desembre 12, 2022 | 23:07
    SANTI desembre 12, 2022 | 23:07
    JAJAJA... AQUEST ES EL GRAN NIVELL DE L´ARBITRATGE APANOL !!! LA MAJORIA UNA COLLA DE MAMARRATXOS, COM EL MALPARIT QUE VA EXPULSAR EL LEWANDOSKI I ELS ESTAMENT ARBITRALS QUE HO HAN REFRENDAT !!!
  3. Icona del comentari de: Teix a desembre 13, 2022 | 10:35
    Teix desembre 13, 2022 | 10:35
    El misteri de Mateu Lahoz és més incomprensible que el de la Trinitat. Com un àrbitre tant nefast pot arbitrar partits en un mundial! Messi s’hi refereix enfadat (desorienta el dos equips perquè prima el seu propi protagonisme) però Dibu es passà quatre pobles. Dit això, encara van tenir sort els argentins amb l’arbitratge d’aquest fandangueres: no crec que, vist el que s’ha vist en el mundial (i no perquè no ho fos), cap altre àrbitre els hagués xiulat aquell penal que els va avançar en el marcador
  4. Icona del comentari de: Anònim a desembre 13, 2022 | 17:05
    Anònim desembre 13, 2022 | 17:05
    Los arbitros españoles son los peores del mundo. Cuando ves partidos de cualquier otra liga o competición te sorprendes de lo facil que parece arbitrar. Entre los españoles, Mateu Lahoz el peor por su afan de protagonismo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa