Món Esport
Per què Old Trafford és conegut com ‘El Teatre dels Somnis’

Aquest dijous 23 de febrer, el Futbol Club Barcelona disputa la tornada dels setzens de final de l’Europa League contra el Manchester United al mític estadi d’Old Trafford. El camp del United és reconegut per ser un dels que més a sobre té l’afició dels jugadors, fet que el converteix en un dels estadis més icònics d’Anglaterra. Precisament, una de les històries que amaga el camp amb capacitat per 74.000 espectadors en el qual juga el Manchester United els seus partits com a local és per quin motiu se’l reconeix com ‘El Teatre dels Somnis’. La seva explicació té els seus orígens a l’etapa en la qual jugava Bobby Charlton, llegenda del club britànic.

Bobby Charlton, el motiu del Teatre dels Somnis

Segons recull el llibre Soccer, redactat per John Riley, l’origen del nom del Teatre dels Somnis arriba a conseqüència d’unes declaracions de l’exjugador del Manchester United Bobby Charlton, el qual s’adreçava a l’estadi amb aquest nom. Bobby Charlton va ser una de les moltes llegendes que ha gaudit l’afició del Manchester United, el qual va ser un dels actors d’una funció on molts aficionats que assistien a l’estadi d’Old Trafford complien els seus somnis vinculats amb les celebracions de l’equip anglès. Així doncs, l’origen de ‘El Teatre dels Somnis’ recau sobre la figura d’un dels futbolistes més estimats pel Manchester United, Bobby Charlton, que disposa d’una escultura a les proximitats de l’estadi.

Old Trafford, estadi del Manchester United | Europa Press
Old Trafford, estadi del Manchester United | Europa Press

Bobby Charlton, un dels millors futbolistes anglesos

Per altra banda, Bobby Charlton va ser Pilota d’Or l’any 1966, proclamant-se com un dels millors futbolistes de la història que ha tingut Anglaterra. A més a més, va ser reconegut com un dels millors futbolistes del segle XX segons la FIFA i, en l’àmbit de clubs, ha estat el segon jugador amb més partits disputats del Manchester United i el segon amb més gols (249), només per darrere dels 253 gols marcats per Wayne Rooney, exdavanter de l’equip anglès entre el 2004 i el 2017.

El Barça vol ser el malson del United

Tot i que s’espera que el duel entre el Futbol Club Barcelona i el Manchester United sigui un partit apassionant i molt vistós per l’espectador, el Barça ha viatjat a Anglaterra amb l’objectiu de passar de ronda a l’Europa League i, d’aquesta manera, frustrar els somnis del Manchester United de continuar a la competició europea. Es preveu que el duel sigui un partit molt ajustat on tots dos equips necessiten la victòria per tal de passar a la següent ronda.



Més notícies
Jules Koundé, durant el partit d'anada contra el Manchester United | Europa Press
Quan i on veure el Manchester United-Barça d’Europa League
Notícia: Quan i on veure el Manchester United-Barça d’Europa League
Comparteix
Els de Xavi estan obligats a guanyar per passar als vuitens de final de l'Europa League
Jules Koundé, jugador del Barça | Europa Press
Koundé: “De vegades no respectem del tot el pla del partit”
Notícia: Koundé: “De vegades no respectem del tot el pla del partit”
Comparteix
El jugador del Barça explica per què van patir tant contra el United al Camp Nou, amb vint minuts que van costar dos gols
Xavi Hernández, entrenador del Barça, en la roda de premsa prèvia al partit contra el Manchester United a Old Trafford | Europa Press
Les quatre claus de Xavi per eliminar el Manchester United
Notícia: Les quatre claus de Xavi per eliminar el Manchester United
Comparteix
El tècnic blaugrana, a més, ha parlat dels exmadridistes Casemiro i Varane
Ferran Torres i Paul Pogba, durant un Manchester United-Manchester City de la temporada 2020/2021 | Europa Press
Ferran Torres dona la fórmula per eliminar el Manchester United
Notícia: Ferran Torres dona la fórmula per eliminar el Manchester United
Comparteix
El jugador del Barça ha passat una temporada i mitja a la Premier, i coneix bé Old Trafford i els 'red devils'

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa