Món Esport
La Lliga esclata contra la FIFA i medita emprendre accions legals

Les darreres declaracions del màxim responsable de la FIFA, Gianni Infantino, no han agradat gens a la Lliga espanyola. Infantino va explicar els canvis que revolucionaran el futbol mundial a partir del 2025. En primer lloc, es canviarà el format del Mundial de clubs: passarà a ser de 32 equips i es disputarà cada quatre anys. D’altra banda, la FIFA també va reiterar que revisarà el format de Copa del Món i que té la intenció d’incloure-hi més equips a la següent edició, l’any 2026. En principi s’havia acordat fer setze grups de tres equips, però finalment sembla que en seran dotze de quatre i passaran d’haver-hi vuitanta partits a cent quatre. La decisió que ha enfadat més a la Lliga, però, ha estat l’anunci unilateral sobre el pròxim Mundial de Clubs, que fins ara no se sabia la data. El Reial Madrid intentarà guanyar el títol al Marroc, de l’1 a l’11 de febrer de 2023. La Lliga considera que és “totalment inapropiat que es decideixin les dates sense consultar-ho amb les lligues”.

No agraden les decisions unilaterals de la FIFA

El que més molesta a l’organisme de Javier Tebas és la unilateralitat amb la qual s’ha decidit la data del Mundial de Clubs 2022 i la inclusió del nou format a partir de 2025. Es considera que són decisions que s’han de consultar amb les lligues i les federacions i, per tant, estan estudiant emprendre accions legals contra la FIFA. El ‘Mundialet’ 2022, que es disputarà al Marroc la primera setmana de febrer del 2023, ha agafat per sorpresa a la Lliga, que haurà d’adaptar el calendari a les necessitats dels madrilenys. Per altra banda, també s’han mostrat totalment en contra de les noves propostes per al Mundial de clubs i el de seleccions, amb la qual cosa és probable que acabin fent efectiu l’ús de la via legal.

Gianni Infantino, president de la FIFA | Europa Press
Gianni Infantino, president de la FIFA | Europa Press

El Mundial tindrà 48 equips

Segons sembla, la bogeria d’incloure quaranta-vuit equips al Mundial de futbol masculí continua endavant. La intenció de la FIFA és que la Copa del Món del Canadà, els Estats Units i Mèxic sigui la primera de la història amb tantes seleccions. En un principi, la idea era que s’agrupessin en setze grups de tres equips, però finalment Infantino ha explicat que agrada més fer-ho en dotze grups de quatre. D’aquesta manera, es passaran a disputar 104 partits de futbol. Una decisió que s’ha d’acabar de polir, però que ja està generant molta polèmica.



Més notícies
Bernd Reichard, CEO de la Superlliga, amb Joan Laporta i Florentino Pérez | Europa Press
Resposta contundent de la Superlliga a les provocacions de Tebas
Notícia: Resposta contundent de la Superlliga a les provocacions de Tebas
Comparteix
Bernd Reichard, CEO de la Superlliga, ha contraatacat el president de LaLiga
Javier Tebas, president de La Lliga | Europa Press
Tebas torna a burlar-se de la Superlliga amb una piulada surrealista
Notícia: Tebas torna a burlar-se de la Superlliga amb una piulada surrealista
Comparteix
El president de LaLiga s'ha mofat per Twitter del projecte de la Superlliga després que el TJUE donés la raó a la FIFA i la UEFA
El trofeu del Mundial de Clubs de la FIFA, en arxiu | FIFA
Revolució total al Mundial de Clubs de la FIFA
Notícia: Revolució total al Mundial de Clubs de la FIFA
Comparteix
El president Infantino ha anunciat dos canvis radicals: es jugarà cada quatre anys, i amb 32 equips
Gianni Infantino, president de la FIFA | Europa Press
La FIFA, pressionada per decidir la seu del Mundial del 2030
Notícia: La FIFA, pressionada per decidir la seu del Mundial del 2030
Comparteix
El president de la CONMEBOL insisteix perquè el centenari se celebri a Sud-Amèrica

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tebas, onTebas? a desembre 18, 2022 | 09:54
    Tebas, onTebas? desembre 18, 2022 | 09:54
    A cada cerdo le llega su sanmartin!!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa