Món Esport
La FIFA, pressionada per decidir la seu del Mundial del 2030

El Mundial de Qatar haurà marcat un abans i un després a la història de les Copes del Món. El què, el com i el perquè s’ha celebrat aquest esdeveniment a Qatar quedarà com una taca negra a la història de la FIFA. El següent Mundial, el 2026, tindrà lloc als Estats Units, Mèxic i el Canadà i ara ja s’està treballant per definir la seu del 2030. Es tracta d’una Copa del Món molt especial, perquè és la del centenari. Es compliran cent anys del primer Mundial de la història, celebrat a l’Uruguai. És per això que la CONMEBOL està insistint perquè es disputi a l’Amèrica del Sud. Alejandro Domínguez, president del màxim organisme del futbol sud-americà, ha “passat la responsabilitat” a la FIFA i assegura que la candidatura de l’Uruguai, el Paraguai, l’Argentina i Xile és “molt sòlida”.

La CONMEBOL vol el Mundial 2030 tant sí com no

Les seus dels Mundials es decideixen uns vuit anys abans. La següent edició se celebrarà al Canadà, els Estats Units i Mèxic i es convertirà en la Copa del Món amb més distància entre estadis, per no perdre el costum de fer coses estranyes. La del 2030, no obstant això, no serà una edició qualsevol. I és que es compleixen cent anys de la primera edició del Mundial, l’any 1930 a l’Uruguai. Per celebrar l’efemèride, la CONMEBOL vol tant sí com no que el Mundial del 2030 es disputi a l’Amèrica del Sud. La candidatura que presenten és conjunta entre l’Uruguai, el Paraguai, l’Argentina i Xile. El president de l’organisme del futbol sud-americà, deixa clar que es tracta d’una candidatura “molt sòlida” i afegeix que “és responsabilitat de la FIFA i de la família del futbol permetre que se celebri el centenari a on es va iniciar tot, l’Uruguai”. Segons Alejandro Domínguez, la resta de països ja tindran l’oportunitat a partir del 2030, però ara és el torn de Sud-amèrica.

Jugadors del Brasil celebren un gol en el partit de vuitens de final del Mundial contra Corea del Sud | Europa Press
Jugadors del Brasil celebren un gol en el partit de vuitens de final del Mundial contra Corea del Sud | Europa Press

El Mundial de Qatar passarà a la història fosca de la FIFA

Com estem comprovant en aquesta edició, el Mundial és una competició única, que desperta unes passions com cap altre torneig esportiu del món. També passa al Mundial de la vergonya. El futbol i tot el que genera provoca que ens oblidem, quan la pilota roda, de tot el que ha succeït perquè s’estigui disputant aquest torneig a Qatar. La FIFA ha posat per damunt interessos polítics i/o econòmics als merament esportius i ha permès que s’estigui duent a terme un esdeveniment com aquest a un país on no es respecten els drets humans. Lamentablement, quan el 18 de desembre es conegui el nou campió del món, tothom s’oblidarà del que ha passat i esperarem amb il·lusió la següent cita mundialista de l’any 2026. Cal reflexionar.



Més notícies
Olivier Giroud, celebrant el gol de la victòria francesa | Europa Press
La malastrugança d’Anglaterra és dolça per a França (1-2)
Notícia: La malastrugança d’Anglaterra és dolça per a França (1-2)
Comparteix
Harry Kane ha marcat de penal, però n'ha fallat un altre que ha condemnat els anglesos
Cristiano Ronaldo, amb El Yamiq durant el Marroc-Portugal | Europa Press
El Marroc fa història i acomiada Portugal del Mundial (1-0)
Notícia: El Marroc fa història i acomiada Portugal del Mundial (1-0)
Comparteix
Els magrebins són la primera selecció africana de la història a accedir a les semifinals d'un Mundial
El periodista Grant Wahl, defensor dels drets LGTBIQ+, mort a Qatar | @GrantWahl
Mor un periodista americà que s’havia mostrat crític amb el règim de Qatar
Notícia: Mor un periodista americà que s’havia mostrat crític amb el règim de Qatar
Comparteix
El germà de Grant Wahl denuncia a les xarxes socials que es podria tractar d'un assassinat
Luis Enrique i Luis Rubiales, a l'aeroport Adolfo Suárez-Barajas de Madrid | Europa Press
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la seva gestió de la RFEF
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la seva gestió de la RFEF
Comparteix
Luis Rubiales gestiona de manera molt diferent la selecció masculina i la femenina i, a més, ha decebut per no haver fet cap protesta vers el règim de Qatar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa