Món Esport
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la seva ideologia

Dejan Lovren, futbolista internacional amb la selecció de Croàcia que s’enfrontarà el dimarts 13 de desembre a la selecció d’Argentina a les semifinals del Mundial de Qatar, és un dels grans assenyalats de la Copa del Món per les seves vinculacions amb la ideologia nazi. El central del Zenit de Sant Petersburg és l’únic futbolista de tot el Mundial que juga a un club rus després que esclatés la guerra entre Rússia i Ucraïna. Després del seu exitós pas pel Liverpool fins a la temporada 2020, el central de Croàcia va signar amb el Zenit i, tot i les opcions que ha tingut de marxar, ha decidit continuar a un equip exclòs de les màximes competicions europees i internacionals.

Lovren va posar una cançó amb lemes vinculats a l’Alemanya Nazi

Fa quatre anys i mig, al Mundial del 2018 disputat a Rússia, Dejan Lovren va ser titular en tots els partits de la selecció de Croàcia que va aconseguir, sota cap pronòstic, arribar a la final de la competició. Precisament, durant aquella Copa del Món, un dels fets a destacar de Lovren va ser que, després que la seva selecció superés a la fase de grups a l’Argentina de Leo Messi per tres gols a zero, va posar al vestidor una cançó amb lemes del règim Ústaixa, el qual va governar el país dels Balcans durant la Segona Guerra Mundial i que estava vinculat amb l’Alemanya Nazi. La cançó es titula Bojna Cavoglave, de Marko Perkovic, en ella es veu la intenció de defensar el poble croat d’aquells que no són de la seva terra i on s’esmenten i s’incentiva a utilitzar armes com metralladores Thompson o Kalàixnikov. El fet de posar la cançó al vestidor no va passar desapercebut a les xarxes. Milers de seguidors d’arreu del món van criticar per Twitter la ideologia del futbolista.

Dejan Lovren i Luka Modric, jugadors de la selecció de Croàcia | Europa Press
Dejan Lovren i Luka Modric, jugadors de la selecció de Croàcia | Europa Press

Croàcia torna a jugar contra l’Argentina quatre anys després

Quatre temporades més tard, l’Argentina i Croàcia tornen a enfrontar-se per intentar passar, ni més ni menys, que a una final de la Copa del Món. En aquest sentit, noms com el de Luka Modric o Leo Messi són conscients que, molt probablement, estiguin davant de la darrera oportunitat de guanyar un Mundial per a la seva selecció, culminant de la millor manera possible una carrera plena d’èxits individuals i col·lectius. L’altre finalista sortirà del duel que es disputarà el dimecres 14 de desembre entre el Marroc, la selecció revelació del Mundial, i França, vigent campiona de la competició.



Més notícies
Roger Pearce, en una imatge d'arxiu | ITV
Surt a la llum la mort d’un tercer periodista a Qatar durant el Mundial
Notícia: Surt a la llum la mort d’un tercer periodista a Qatar durant el Mundial
Comparteix
Roger Pearce va morir el 21 de novembre, però el seu decés no s'ha fet conegut fins ara
Luis Enrique, amb Ibai Llanos | Ibai Llanos
Nova defensa del català per part de Luis Enrique
Notícia: Nova defensa del català per part de Luis Enrique
Comparteix
El tècnic asturià ha assegurat que el parla i ho ha demostrat durant una entrevista
Ángel María Villar, expresident de la RFEF | Europa Press
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per no col·laborar amb la justícia
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar per no col·laborar amb la justícia
Comparteix
L'expresident de la federació Ángel María Villar ha estat tacat per la Copa del Món de la vergonya
Mateu Lahoz, àrbitre espanyol, durant l'Argentina-Països Baixos | Europa Press
La FIFA castiga Mateu Lahoz, l’àrbitre de l’Argentina-Països Baixos
Notícia: La FIFA castiga Mateu Lahoz, l’àrbitre de l’Argentina-Països Baixos
Comparteix
L'actuació de l'espanyol va generar molta controvèrsia, amb Messi com a gran crític. Tant és així, que deixarà d'arbitrar en la competició vigent

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa