Món Esport
Croàcia accedeix una vegada més al podi del Mundial (2-1)

A cada edició del Mundial hi ha un partit que ningú vol jugar: el del tercer i quart lloc. El matx, popularment conegut com la final de consolació, enfronta els dos equips perdedors de les semifinals. Ara bé, enguany l’han jugat dues seleccions que gairebé ningú esperava que arribessin tan lluny: Croàcia i el Marroc. És per això que no ha semblat un duel intrascendent, sobretot a la primera meitat. Ben aviat, els croats s’han avançat amb un gol de Josko Gvardiol, el prometedor defensa humiliat per Messi. Només uns instants després, el Marroc ha empatat mitjançant Achraf Dari, amb un cop de cap dins l’àrea. Després de l’enrenou inicial, els europeus han dominat més i, just abans del descans, Mislav Orsic ha fet l’1 a 2 amb un precís xut al pal llarg. A la represa, les revolucions han baixat molt i els balcànics s’han defensat amb encert, però la veritat és que el cansament magrebí s’ha notat i no han pogut generar massa perill, més enllà d’alguna acció aïllada d’En-Nesyri. Els croats s’han tornat a colar entre les tres millors seleccions del món.

Dos gols ràpids i domini balcànic

Des dels primers instants, s’ha notat que es tracta d’un partit on no hi ha res -o pràcticament res- a perdre, més enllà de pujar al podi de les millors seleccions del món. Al minut 6, una pilota penjada per Luka Modric dins l’àrea l’ha tocat amb el cap Ivan Perisic perquè un dels defenses més ben valorats del Mundial, Gvardiol, l’enviés al fons de la xarxa amb una potent rematada en planxa. L’alegria ha durat poc als croats perquè, gairebé a la jugada següent, Dari ha marcat amb el cap el segon gol del matx, també després d’una falta centrada dins l’àrea. El partit ha arrencat de la manera més frenètica possible i amb les defenses un pèl despistades. Amb l’empat i el pas dels minuts, ha estat Croàcia qui ha generat més perill, sobretot amb una rematada d’Andrej Kramaric i una altra de Modric des de fora l’àrea. Als magrebins els ha costat molt sortir amb la pilota jugada i només han creat jugades amb pinzellades de l’enorme qualitat tècnica dels seus futbolistes. Tres minuts abans del descans, els balcànics s’han tornat a avançar a l’electrònic gràcies a Orsic, qui ha col·locat un xut amb precisió al pal llarg de la porteria defensada per Yassine Bounou. Amb el 2 a 1 s’ha arribat al descans.

Josko Gvardiol i Bilal El Khannous, durant el Croàcia-Marroc | Europa Press
Josko Gvardiol i Bilal El Khannous, durant el Croàcia-Marroc | Europa Press

Croàcia manté l’avantatge a la represa

A la segona meitat, les revolucions de la primera part han disminuït notablement i s’ha començat a notar el cansament acumulat dels dos equips durant el torneig. Els atacs han durat poc i les idees no han estat tan fresques. Això sí, Croàcia anava per davant i ha sabut gestionar l’avantatge. A més a més, els dos centrals del Marroc s’han lesionat i Walid Regragui ha hagut d’improvitzar una defensa de circumstàncies. Els balcànics han acabat cedint la pilota als africans i aquests no s’han trobat còmodes amb la situació, sense generar ocasions perilloses, més enllà d’un xut de Youssef En-nesyri al cos de Dominik Livakovic. S’ha vist uns ‘Lleons de l’Atles’ molt agressius al tram final, protestant constantment les decisions del col·legiat. Mateo Kovacic ha pogut sentenciar pocs minuts abans del final, però el seu xut davant Bono ha sortit lleugerament desviat. Croàcia és la tercera classificada del Mundial de Qatar.



Més notícies
Selim Amallah i Antoine Griezmann, lluitant per una pilota durant el França-Marroc | Europa Press
França acaba amb el somni marroquí i estableix una final immillorable (2-0)
Notícia: França acaba amb el somni marroquí i estableix una final immillorable (2-0)
Comparteix
Els de Deschamps han patit en la seva semifinal, però s'han imposat, i se citen amb l'Argentina aquest diumenge
Leo Messi celebra el seu gol contra Croàcia | Europa Press
Un Messi diví condueix l’Argentina a la final del Mundial (3-0)
Notícia: Un Messi diví condueix l’Argentina a la final del Mundial (3-0)
Comparteix
El millor jugador de tots els temps es troba a les portes de la seva primera Copa del Món
El president de la FIFA, Gianni Infantino, i l'emir de Qatar, Tamin bin Hammad al-Thani | Europa Press
Els grans assenyalats del Mundial de la vergonya
Notícia: Els grans assenyalats del Mundial de la vergonya
Comparteix
La FIFA i el règim de Qatar han embrutat el torneig esportiu més important del planeta
El periodista Grant Wahl, defensor dels drets LGTBIQ+, mort a Qatar | Europa Press
Revelada la causa de la mort del periodista crític amb el Mundial de Qatar
Notícia: Revelada la causa de la mort del periodista crític amb el Mundial de Qatar
Comparteix
L'autòpsia del cos del reporter Grant Wahl ha confirmat que la causa de la mort ha sigut un aneurisma aòrtic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa