Món Esport
Una ‘trampa’ del Chelsea al mercat obliga la UEFA a canviar la normativa

El Chelsea Football Club de Londres ha llançat la casa per la finestra durant el mercat de fitxatges d’hivern. L’equip anglès ha fet fins a sis incorporacions multimilionàries en els darrers dies, convertint-se en l’equip de totes les lligues que més diners ha invertit a incorporar futbolistes. Ara bé, el Chelsea es troba davant alguns problemes que haurà de solucionar de la millor manera possible abans del dia 2 de febrer. Els anglesos només podran inscriure tres jugadors a la llista dels 25 futbolistes que pot tenir un equip a la UEFA Champions League. A més a més, no podrà repetir una estratègia, una mena de trampa, utilitzada en aquest mercat, ja que la UEFA està dissenyant una normativa que aturarà en sec els traspassos amb contractes de més de cinc temporades per evitar manipulacions en l’amortització dels fitxatges.

La UEFA evitarà que hi hagi mercats de fitxatges com el del Chelsea

El Chelsea ha invertit més de 500 milions en fitxatges durant aquesta temporada. Una xifra desorbitada i impensable que només s’ha pogut dur a terme gràcies a la perspicàcia o, fins i tot, a la temeritat dels seus directius, que han evitat problemes amb el fair play financer de la UEFA. Per a aconseguir-ho, el club anglès ha realitzat contractes de set o vuit anys de durada als seus jugadors. Cal esmentar que pel fair play es divideix el cost total del traspàs del jugador pel nombre de temporades que signa amb el club. D’aquesta manera, si Mudryk ha costat un total de 100 milions d’euros al Chelsea amb un contracte de 8 temporades i mitja, fa que el fair play del jugador sigui de només de 12,5 milions per temporada, un cost inferior al que hagués suposat signar un contracte de 5 temporades amb el seu nou equip.

La UEFA és conscient del problema que aquest fet pot generar i està treballant en una normativa que impedirà contractes superiors a les cinc temporades de cara a la temporada vinent. Cal afegir que els futbolistes que ja disposen de contractes de llarga durada, com és el cas de l’atacant ucraïnès del Chelsea, no es veurien afectats amb el canvi de normativa, ja que el traspàs es va realitzar abans que la normativa entri en vigor.

Mykhailo Mudryk, jugador del Chelsea | Europa Press
Mykhailo Mudryk, jugador del Chelsea | Europa Press

El Chelsea es veu reflectit en el Barça a la Champions

Pel que fa al nombre d’inscripcions per equips, hi ha un altre exemple molt proper. Només cal recordar que, durant la darrera temporada, el Futbol Club Barcelona es va trobar amb el mateix problema a la competició de la UEFA Europa League. En aquella ocasió, els blaugranes van haver d’escollir tres futbolistes de les quatre darreres incorporacions que va fer el club durant el mercat d’hivern. Finalment, Xavi va optar per utilitzar Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang i Adama Traoré a la competició europea, deixant fora de la selecció el lateral brasiler Dani Alves.

Els fitxatges desorbitats del Chelsea

Des del canvi de propietari que ha tingut el club anglès amb Todd Boehly al capdavant, el Chelsea ha invertit una gran quantitat de milions en reforçar un equip que, actualment, es troba fora de les posicions europees a la Premier League. Darrerament, el club ha fet oficial els fitxatges de cinc futbolistes: Mykhailo Mudryk, per 100 milions d’euros al Shakhtar; Benoit Badiashile, per 38 milions d’euros al Mònaco; Nomi Madueke, per 35 milions d’euros al PSV; Andrey Santos, per 12 milions al Vasco de Gama, i David Datro Fofana, també per 12 milions al Molde. Tot fa indicar que l’atacant ucraïnès Mykhailo Mudryk serà un dels tres seleccionats per jugar la competició europea, ja que ha demostrat estar a un alt nivell en el seu debut amb l’equip de Londres. A més a més, també s’ha de sumar la cessió de Joao Félix de l’Atlètic de Madrid, que arriba com a nova estrella de la davantera de l’equip.



Més notícies
Dani Alves, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Dani Alves fitxa l’advocat de Messi, els Pujol i Núñez per la seva defensa
Notícia: Dani Alves fitxa l’advocat de Messi, els Pujol i Núñez per la seva defensa
Comparteix
Cristóbal Martell representarà el futbolista brasiler en el cas de violació que el té en presó preventiva
Leo Messi, jugador del PSG | Europa Press
Asseguren que Messi no té intenció de renovar amb el PSG
Notícia: Asseguren que Messi no té intenció de renovar amb el PSG
Comparteix
L'argentí acaba contracte l'estiu vinent, i el periodista Gerard Romero planteja un canvi d'aires
Alexander Callens, durant un partit amb la selecció del Perú | @alexcallens06
El Girona fitxa un important defensa central del Perú
Notícia: El Girona fitxa un important defensa central del Perú
Comparteix
Amb la incorporació d'Alexander Callens, la segona del mercat, els catalans milloraran la seva rereguarda
Les jugadores del Barça, amb les medalles de campiones | FC Barcelona
Denuncien la RFEF pel menyspreu a les jugadores del Barça
Notícia: Denuncien la RFEF pel menyspreu a les jugadores del Barça
Comparteix
L'AFE s'ha queixat formalment pel tracte que van rebre les finalistes de la Supercopa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa