Món Esport
Golàs i emoció de Messi en el retorn a la selecció argentina

La selecció de futbol masculí de l’Argentina ha jugat un partit per primer cop des que va aixecar la Copa del Món. Tres mesos i escaig després d’aquella final èpica contra França en el Mundial de Qatar de 2022, l’albiceleste ha estrenat la seva tercera estrella en la samarreta. I ho ha fet en la nit més emocionant possible. Ha disputat un amistós contra Panamà a casa seva, el Monumental de Buenos Aires. Tot ha acabat amb una victòria local, amb un golàs de Leo Messi, i amb un ambient que posa la pell de gallina.

Els jugadors de l'Argentina, al Monumental de Buenos Aires | @Argentina
Els jugadors de l’Argentina, al Monumental de Buenos Aires | @Argentina

Aquest partit estava marcat en els calendaris dels argentins des de feia setmanes. Fa temps que l’estadi on habitualment juga River Plate va penjar el cartell de sold out a les seves taquilles. Després de la festa viscuda als carrers de la capital i, especialment, a la Plaça de la República, al voltant de l’Obelisc, era fàcil pensar que en aquest partit l’estadi estaria ple de gom a gom.

Els dies previs ja venien sent emocionals. Durant el seu temps lliure, Messi va acudir a un restaurant del barri de Palermo i, en assabentar-se la gent, s’hi va arreplegar a l’exterior, entonant el famós Muchachos, i obligant la policia a intervenir perquè l’astre del Paris Saint-Germain pogués sortir de l’establiment amb calma.

I la prèvia immediata del matx no ha estat menys. L’expedició comandada per l’entrenador Lionel Scaloni ha sortit del seu hotel de concentració cap a l’estadi sis hores abans de l’hora de l’inici del partit. Una autèntica bogeria, que demostra els sentiments que tenien els tripulants i les ganes de gaudir cada instant. Que el futbol no és només una feina per a ells, sinó també una passió. Que la victòria a Doha el 18 de desembre passat els ha canviat la vida.

Un cop al Monumental, s’han fet un munt de litúrgies. En primer lloc, quan els jugadors del combinat sud-americà han sortit a escalfar-se a la gespa, les 83.000 ànimes que hi havia a les graderies han embogit, i no han cessat de cantar les tradicionals cançons argentines.

Després, en l’escena d’entrada, prèvia a l’inici del matx, els protagonistes hi han sortit acompanyats dels seus familiars, mentre la Copa els esperava. Per exemple, Messi ha estat acompanyat per la seva dona i els seus tres fills. I abans que els vint-i-dos jugadors se saludessin, el Muchachos ha tornat a aparèixer, fent emocionar Messi, Ángel di María, Scaloni i companyia.

Victòria per 2-0 contra Panamà amb segell de Messi

A partir d’això, ha començat el partit. Com era d’esperar, els campions del món han estat molt superiors als centreamericans. Els han dominat, i han posat les ocasions, però els ha costat trobar el gol. El gol ha acabat apareixent de les botes del geni. En el minut 77, Messi ha estavellat un servei de falta al pal, i Thiago Almada ha aprofitat el rebot per inaugurar el marcador. Després, al minut 90, per fi ha entrat. Messi ha repetit servei de falta, i aquest cop l’ha convertit en gol. Ha estat el seu gol número 800 en la carrera, i el número 99 amb la selecció.



Més notícies
Els jugadors argentins celebren el gol de Messi, qui fa la seva celebració habitual | Europa Press
Messi guanya el Mundial que sempre havia somiat (3-3)
Notícia: Messi guanya el Mundial que sempre havia somiat (3-3)
Comparteix
L'astre de Rosario conserva el tron del futbol i regala la glòria a l'Argentina
Zlatan Ibrahimovic, jugador del Milan | Europa Press
Ibrahimovic elogia Messi però critica els seus companys a l’Argentina
Notícia: Ibrahimovic elogia Messi però critica els seus companys a l’Argentina
Comparteix
A més, ha vaticinat que Mbappé tornarà a guanyar un altre Mundial
El Dibu Martínez i Kylian Mbappé, després de la final del Mundial 2022 | Europa Press
Mbappé respon les provocacions del porter de la selecció argentina
Notícia: Mbappé respon les provocacions del porter de la selecció argentina
Comparteix
El Dibu Martínez es va burlar en dues ocasions del francès, en la celebració del Mundial
La rua de la selecció argentina a Buenos Aires | Europa Press
5 milions de persones a la celebració del Mundial de l’Argentina
Notícia: 5 milions de persones a la celebració del Mundial de l’Argentina
Comparteix
Mai en la història del país s'havia aglomerat tanta gent per celebrar una fita

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa