Anglaterra destrossa el Senegal i presenta candidatura (3-0)

Si fa unes hores era França qui presentava candidatura per guanyar el Mundial de Qatar, aquest vespre ha estat el torn del seu rival a quarts: Anglaterra. Els pross han exhibit un enorme potencial ofensiu que els ha permès vèncer el Senegal sense -gairebé- despentinar-se. El combinat dirigit per Gareth Southgate ha marxat al descans amb dos gols d’avantatge, obra de Jordan Henderson (a passada de Jude Bellingham) i de Harry Kane. A la segona part, els anglesos s’han limitat a conservar la possessió de la pilota i a defensar-se atacant, perquè el Senegal no ha inquietat en excés la porteria de Pickford. Bukayo Saka ha ampliat la diferència, rematant a plaer una assistència de Phil Foden.

Amb dues jugades elèctriques, els pross encarrilen el triomf

Anglaterra ha sigut el dominador absolut de la possessió durant els primers 45 minuts, però no ha aconseguit generar perill durant els compassos inicials. Els senegalesos, per la seva banda, eren conscients que havien de renunciar a la pilota i aprofitar les pèrdues pross per sortir amb força al contraatac. Ismaïla Sarr ha estat a punt d’inaugurar el marcador, en una jugada en la qual els africans han demanat penal per unes possibles mans de John Stones, però ha xutat desviat. Més tard, Jordan Pickford ha salvat els anglesos aturant un xut de Boulaye Dia. Al minut 39, Henderson ha culminat una brillant jugada col·lectiva per fer el primer gol del matx. Els anglesos s’han esperonat i Harry Kane ha estat a punt de doblar l’avantatge, però ha rematat als núvols. El davanter del Tottenham ha pogut redimir-se de l’errada i, just abans del descans, ha fet el segon gol del partit.

Kalidou Koulibaly i Jude Bellingham, pugnant per una pilota | Europa Press

Sentència anglesa i parsimònia fins al final

A la represa, Anglaterra ha continuat dominant amb mà de ferro el partit, conservant la possessió, però sense deixar d’atacar. Els senegalesos no han trobat resposta al domini anglès i tampoc han pogut crear perill per intentar retallar distàncies. Al minut 57, Saka ha enviat al fons de la xarxa una passada de Foden. Amb el tercer, ambdós combinats s’han relaxat, conscients que el duel estava decidit. Southgate ha començat a pensar en l’apassionant duel que els espera contra França i ha optat per fer substitucions i reservar els teòrics titulars. Kane ha tingut una opció per fer el quart, però no ha arribat a una centrada de Marcus Rashford. Anglaterra ha golejat i ha convençut, ara toca França.