La Guerra de Kosovo entra en joc a l’Eurocopa

Un futbolista austríac ha estat acusat de racisme per la selecció de Macedònia del Nord

La selecció de Macedònia del Nord ha demanat una sanció per al davanter austríac Marko Arnautovic per celebrar el gol que va anotar en el duel de tots dos equips a la fase de grups de l’Eurocopa el passat dissabte, amb insults i gestos racistes, relacionats amb la Guerra de Kosovo.

La Federació de Macedònia del Nord ha escrit al seu compte de Facebook que ha enviat una carta a la UEFA “exigint el càstig més dur” per a l’atacant, autor del definitiu 3-1 per a Àustria. “Estem en contra del nacionalisme, la discriminació i totes les altres formes d’insults i greuges que no són part de l’esperit del futbol i els valors que tots representem junts”, assenyala l’organisme.

Arnautovic ha estat acusat d’haver insultat un jugador macedoni després del seu gol, però el davanter es defensa assegurant que “mai he estat racista”. “I mai ho seré. Va ser un intercanvi acalorat enmig de les emocions de tots dos costats. Els meus amics són de tot el món”, ha afirmat des de la concentració de la seva selecció on, malgrat tot, s’ha disculpat.

Segons les informacions de la Federació de Macedònia del Nord, l’ús del llenguatge s’hauria referit a la Guerra de Kosovo i Arnautovic, de pare serbi, s’hauria dirigit a Ezgjan Alioski, d’origen albanès per insultar-lo, mentre que el capità d’Àustria, David Alaba, s’afanyava a calmar el seu company d’equip.

Més informació

Comentaris

    Ricard Juny 15, 2021 4:05 pm
    El defensa central del Madrid Ramos va mostrar la seva xenofòbia anticatalana quan li van fer una pregunta en català a Piqué. No va ser sancionat ni tan sols amonestat. L'exhibicio d'odi cap als catalans no només és impune sino que es promogut des del Cap d'Estat. Fàstic de veïns.
    Gerard Juny 15, 2021 6:33 pm
    D'això... Que en una competició de "seleccions nacionals" (sic.) una "federació nacional" d'un estat que no fa pas gaire que és independent emeti un comunicat on es digui que "edtan en contra del nacionalisme"... És per fer-s'ho mirar i expulsar-la per t...

Nou comentari