Món Esport
VÍDEO | Assetgen sexualment en directe una reportera esportiva
  • CA

La reportera esportiva italiana de la televisió Toscana TV Greta Beccaglia ha viscut uns fets lamentables i vergonyosos durant una connexió en directe posterior a la victòria de l’Empoli contra la Fiorentina per tres gols a un. Mentre era amb el micròfon davant de la càmera a la rodalia de l’estadi, diversos aficionats, tots ells homes, s’han apropat fins a la seva posició per dur a terme accions repugnants.

Un d’ells l’ha agredit sexualment en tocar-li el cul sense que ella el veiés arribar i sense el seu consentiment. Posteriorment, mentre ella l’advertia que “això no ho pots fer”, una segona persona ha anat a dir-li que no es podia enfadar per això. Finalment, un tercer aficionat li ha agafat el micròfon per insultar a càmera i fer la botifarra. Aquests fets han ocorregut molt pocs dies després del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Masclista, i reflecteixen de forma clara com moltes dones pateixen diverses formes de violència també en el món del futbol.

Aquest vídeo ha generat una onada d’indignació a Itàlia i a les xarxes socials, a la vegada que moltes persones han mostrat el seu suport a Beccaglia. Cal tenir en compte que, si bé el fet del tocament sense consentiment ja ha estat molt greu, el que més ha fet enfadar la població ha estat la frase que li ha dirigit l’aficionat que ha arribat just després. “Non te la prendere”, li ha dit, és a dir, “no t’enfadis”, cosa que reflecteix una actitud molt habitual davant de les violències masclistes. Relativitzar els fets, treure’n importància o reaccions similars són el pa de cada dia de moltes dones davant de situacions comparables al que ha viscut Beccaglia a Toscana TV.



Més notícies
Àlex Cano, capità de l'Europa | CE Europa
L’Europa fa un pas de gegant en la lluita contra l’odi
Notícia: L’Europa fa un pas de gegant en la lluita contra l’odi
Comparteix
El club de la Vila de Gràcia s'ha declarat antifeixista, antimasclista, antihomòfob, antiracista i antibullying
Els juagadors del Barça abans del partit contra el Vila-real | FC Barcelona
El Barça fa el seu primer gest com a club antimasclista
Notícia: El Barça fa el seu primer gest com a club antimasclista
Comparteix
Els jugadors blaugranes van commemorar el Dia Internacional per l'erradicació de la Violència vers les Dones

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jeremies a novembre 29, 2021 | 17:03
    Jeremies novembre 29, 2021 | 17:03
    És trist som al segle XXI, però, encara hem de conviure encara amb "persones" del nivell d'aquests "afeccionats" al futbol...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa