El Club Esportiu Europa, entitat futbolística de la Vila de Gràcia de Barcelona, s’ha declarat antifeixista, antimasclista, antihomòfob, antiracista i antibullying. Amb un comunicat publicat a la seva pàgina web i compartit a les xarxes socials, l’equip gracienc ha manifestat que “ha decidit fer front a valors contraris als que defensa el club des de la seva fundació l’any 1907”. D’aquesta manera, l’Europa segueix els passos del Sankt Pauli alemany i es converteix en un dels pocs clubs del món que aposta obertament per significar-se políticament en la lluita contra l’odi.

Al comunicat s’hi adjunta una imatge de com serà la nova samarreta de l’equip, que, juntament amb la franja escapulada que la caracteritza, hi apareixerà un símbol a la màniga amb el següent text: “Diem no al racisme, al feixisme, al masclisme, l’homofòbia i el bullying”. L’Europa es mostra molt orgullós d’aquesta decisió i destaca “el seu compromís històric en la defensa de valors universals”. Això sí, aquesta decisió haurà de ser aprovada, en darrera instància, en una votació de la qual participaran els socis de l’entitat gracienca.

L’Europa, que tot just acaba de pujar aquesta darrera temporada a la Segona Divisió RFEF, vol aprofitar que el club haurà de disputar com a mínim un partit de Copa contra un conjunt de Primera o de Segona per fer visible aquesta campanya a escala estatal. El seu president, Víctor Martínez, ho ha subratllat en unes declaracions que recull la mateixa entitat escapulada: “Per a nosaltres defensar aquests valors és una cosa natural. En un moment com l’actual, en què alguns donen espai a l’extrema dreta, és clau i també la nostra responsabilitat que alcem la veu per posicionar-nos sense complexos en contra d’aquests comportaments”.Més notícies
Els aficionats del Saint-Étienne, durant un partit | Europa Press

Compren un club francès per prendre el monopoli al PSG

Notícia: Compren un club francès per prendre el monopoli al PSG
Comparteix
El príncep de Cambodja vol convertir en Saint-Étienne en un dels grans equips d'Europa
Notícia: Compren un club francès per prendre el monopoli al PSG - Mobile
Nourdine celebra la seva victòria | FPI

Hassan Nourdine, el boxejador italomarroquí que ha destrossat un nazi

Notícia: Hassan Nourdine, el boxejador italomarroquí que ha destrossat un nazi
Comparteix
Michele Broili té tot el cos ple de tatuatges amb simbologia feixista
Notícia: Hassan Nourdine, el boxejador italomarroquí que ha destrossat un nazi - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Menos mal !!! a setembre 23, 2021 | 16:34
    Menos mal !!! setembre 23, 2021 | 16:34
    Eso está bien ! Ya a los Constitucionalistas y que hablábamos castellano no nos llamarán Colonos o Ñ ! No odiarán a los Mossos cuando se protejan de las piedras. De nuevo, buen paso.

Nou comentari

Comparteix