L’Europa fa un pas de gegant en la lluita contra l’odi

El club de la Vila de Gràcia s'ha declarat antifeixista, antimasclista, antihomòfob, antiracista i antibullying

El Club Esportiu Europa, entitat futbolística de la Vila de Gràcia de Barcelona, s’ha declarat antifeixista, antimasclista, antihomòfob, antiracista i antibullying. Amb un comunicat publicat a la seva pàgina web i compartit a les xarxes socials, l’equip gracienc ha manifestat que “ha decidit fer front a valors contraris als que defensa el club des de la seva fundació l’any 1907”. D’aquesta manera, l’Europa segueix els passos del Sankt Pauli alemany i es converteix en un dels pocs clubs del món que aposta obertament per significar-se políticament en la lluita contra l’odi.

Al comunicat s’hi adjunta una imatge de com serà la nova samarreta de l’equip, que, juntament amb la franja escapulada que la caracteritza, hi apareixerà un símbol a la màniga amb el següent text: “Diem no al racisme, al feixisme, al masclisme, l’homofòbia i el bullying”. L’Europa es mostra molt orgullós d’aquesta decisió i destaca “el seu compromís històric en la defensa de valors universals”. Això sí, aquesta decisió haurà de ser aprovada, en darrera instància, en una votació de la qual participaran els socis de l’entitat gracienca.

L’Europa, que tot just acaba de pujar aquesta darrera temporada a la Segona Divisió RFEF, vol aprofitar que el club haurà de disputar com a mínim un partit de Copa contra un conjunt de Primera o de Segona per fer visible aquesta campanya a escala estatal. El seu president, Víctor Martínez, ho ha subratllat en unes declaracions que recull la mateixa entitat escapulada: “Per a nosaltres defensar aquests valors és una cosa natural. En un moment com l’actual, en què alguns donen espai a l’extrema dreta, és clau i també la nostra responsabilitat que alcem la veu per posicionar-nos sense complexos en contra d’aquests comportaments”.

Més informació

Comentaris

    Menos mal !!! Setembre 23, 2021 4:34 pm
    Eso está bien ! Ya a los Constitucionalistas y que hablábamos castellano no nos llamarán Colonos o Ñ ! No odiarán a los Mossos cuando se protejan de las piedras. De nuevo, buen paso.

Nou comentari