Món Esport
Hassan Nourdine, el boxejador italomarroquí que ha destrossat un nazi
  • CA

El boxejador italià d’origen marroquí Hassan Nourdine s’ha proclamat campió nacional del pes superploma després de derrotar Michele Broili a la ciutat de Trieste. Aquesta notícia no hauria traspassat l’àmbit regional si no fos perquè Broili, de 28 anys, du tot el cos ple de tatuatges nazis, amb simbologia tan coneguda com el logotip de les SS (Schutzstaffel) o el número 88, fent referència a la frase i salutació feixista Heil, Hitler.

Nourdine ha deixat el seu rival fet pols, amb la cara clarament inflada. La fotografia en la qual l’àrbitre dona la victòria al boxejador italomarroquí és un autèntic poema, ja que apareix Nourdine euòfòric i al seu costat, abatut i destrossat, Broili amb el cos pintat amb missatges i símbols de pur odi.

En declaracions posteriors al combat, Nourdine ha parlat dels tatuatges del seu rival i s’ha mostrat molt disgustat pel fet que un boxejador pugui competir d’aquesta forma. “No es pot justificar de cap forma”, ha assegurat, “tothom sap què van fer els nazis i què va ser l’Holocaust”. A més a més, ha deixat una lliçó que ja queda per a la posteritat: “Hem de fer que els joves entenguin que aquests missatges són perillosos. Hem de recordar que aquests símbols van encoratjar el genocidi”. Finalment, ha demanat a la Federació Italiana de Boxa que Broili sigui desqualificat.

Ara bé, després d’haver assegurat, amb tota la raó del món, que no s’hauria d’haver permès mai que Broili saltés al ring amb aquest aspecte, Nourdine també ha confessat que poder derrotar un nazi i deixar-lo fet pols també l’ha motivat: “Vèncer un adversari amb aquests tatuatges és una doble victòria”. I també ha explicat què va viure un cop era dalt del quadrilàter: “Veure els tatuatges nazis era repulsiu i a més a més hi havia persones entre el públic que feien salutacions feixistes”.



Més notícies
Ronald Koeman, entrenador del Barça | Europa Press
Les reaccions més lapidàries al comunicat de Koeman
Notícia: Les reaccions més lapidàries al comunicat de Koeman
Comparteix
La seva decisió de plantar la premsa ha despertat molta polèmica
Koeman, en roda de premsa | FC Barcelona
Koeman llegeix un comunicat en comptes de fer la roda de premsa
Notícia: Koeman llegeix un comunicat en comptes de fer la roda de premsa
Comparteix
El tècnic neerlandès no ha respost cap pregunta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa