Món Esport
El Barça fa el seu primer gest com a club antimasclista
  • CA

Una de les propostes que va aprovar el Barça en l’Assemblea General de compromissaris del passat 23 d’octubre és la modificació de l’article 4 dels seus Estatuts. L’objectiu d’aquesta mesura era adequar la normativa del club als principis bàsics recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans. Aquesta iniciativa va rebre el suport dels socis. Per tant, es va incloure un apartat als estatus que manifestava que “el Barça promourà els valors democràtics de la igualtat i la no-discriminació i lluitarà per l’erradicació de totes les actituds masclistes, homòfobes i racistes en l’àmbit social i de l’esport“.

Un mes després que s’aprovés aquesta reforma dels Estatus del Futbol Club Barcelona, el club ja ha fet el seu primer gest per mostrar el seu compromís en la lluita contra la discriminació. El club blaugrana va jugar amb la samarreta lila al camp del Vila-real per tal de commemorar el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, que es va celebrar el dia 25 de novembre.

Tot i que el Barça jugava de visitant al camp del Vila-real, no estava obligat a utilitzar l’equipació de color lila. Cal tenir en compte que l’equip castellonenc vesteix de color groc. Per tant, el conjunt barcelonista podria haver utilitzat perfectament la tradicional samarreta blaugrana.

D’altra banda, el Futbol Club Barcelona també va commemorar el Dia Internacional per l’erradicació de la Violència vers les Dones amb un vídeo de sensibilització que va difondre a través de la seva pàgina web i xarxes socials. Aquesta peça audiovisual compta amb una amplia representació de jugadores del primer equip del Barça femení, un futbolista de l’equip masculí, Pedri González, l’activista i capitana de la selecció afgana, Farkhuna Muhtaj i diverses personalitats del club. Tots ells conviden a les dones que pateixen qualsevol mena de violència a demanar ajuda i els recorden que no estan soles.



Més notícies
Els jugadors del Barça celebren un gol | Europa Press
El Barça de Xavi fa un pas enrere en el joc, però guanya ‘in extremis’ (1-3)
Notícia: El Barça de Xavi fa un pas enrere en el joc, però guanya ‘in extremis’ (1-3)
Comparteix
Memphis ha rescatat tres punts de Vila-real als darrers minuts
Xavi Hernández, entrenador del Barça | FC Barcelona
Xavi Hernández: “Actitud, respecte per l’escut i treball és el mínim que exigim”
Notícia: Xavi Hernández: “Actitud, respecte per l’escut i treball és el mínim que exigim”
Comparteix
L'entrenador del Barça ha lloat la fe dels seus jugadors i posa de manifest la importància de guanyar en partits grisos

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 28, 2021 | 15:58
    Gonzalo novembre 28, 2021 | 15:58
    Entonces cobrarán lo mismo las jugadores del fútbol femenino que los del masculino, verdad? Sino es así, todo es simple postureo
  2. Icona del comentari de: Culé. a novembre 29, 2021 | 07:31
    Culé. novembre 29, 2021 | 07:31
    Dopncs jo crec que el Barça fa molt temps que demostra el seu feminisme militant: mireu l'equip de futbol femení. Li dona vint-i-cinc voltes al masculí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa