La FIFA amenaça els clubs de la Superlliga amb l’expulsió de totes les competicions

El president Gianni Infantino ha estat molt contundent

“O estàs dins o estàs fora”. Amb aquesta rotunditat Gianni Infantino, president de la FIFA, ha amenaçat els clubs fundadors de la Superlliga, és a dir, Barça, Madrid, Atlètic, City, United, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal, Juventus, Inter i Milan. El màxim dirigent del futbol mundial ha argumentat que, si creen aquesta competició privada, tots aquests equips hauran “d’assumir les conseqüències”.

Infantino especifica que la ruptura dels clubs fundadors de la Superlliga seria amb “la UEFA, la FIFA, les lligues i les federacions”, és a dir, amb absolutament totes les competicions oficials que no siguin aquesta de nova creació. Pel que fa als equips estatals, per exemple, significaria no poder jugar ni la Lliga, ni la Copa, ni la Champions, ni l’Europa League, ni les dues Supercopes, ni el Mundial de Clubs. A més a més, els futbolistes d’aquests conjunts tampoc no podrien disputar ni l’Eurocopa ni el Mundial.

El president de la FIFA té clar que aquesta nova competició respon a “un benefici econòmic a curt termini per a uns pocs”. De fet, el mateix Florentino Pérez, president de la Superlliga, ha reconegut exactament el mateix. Infantino ha insistit en què els dotze clubs fundadors són lliures de continuar endavant, però que aleshores “hauran d’assumir les conseqüències”.

Més informació

Nou comentari