Món Esport
La FIFA amenaça els clubs de la Superlliga amb l’expulsió de totes les competicions
  • CA

“O estàs dins o estàs fora”. Amb aquesta rotunditat Gianni Infantino, president de la FIFA, ha amenaçat els clubs fundadors de la Superlliga, és a dir, Barça, Madrid, Atlètic, City, United, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal, Juventus, Inter i Milan. El màxim dirigent del futbol mundial ha argumentat que, si creen aquesta competició privada, tots aquests equips hauran “d’assumir les conseqüències”.

Infantino especifica que la ruptura dels clubs fundadors de la Superlliga seria amb “la UEFA, la FIFA, les lligues i les federacions”, és a dir, amb absolutament totes les competicions oficials que no siguin aquesta de nova creació. Pel que fa als equips estatals, per exemple, significaria no poder jugar ni la Lliga, ni la Copa, ni la Champions, ni l’Europa League, ni les dues Supercopes, ni el Mundial de Clubs. A més a més, els futbolistes d’aquests conjunts tampoc no podrien disputar ni l’Eurocopa ni el Mundial.

El president de la FIFA té clar que aquesta nova competició respon a “un benefici econòmic a curt termini per a uns pocs”. De fet, el mateix Florentino Pérez, president de la Superlliga, ha reconegut exactament el mateix. Infantino ha insistit en què els dotze clubs fundadors són lliures de continuar endavant, però que aleshores “hauran d’assumir les conseqüències”.



Més notícies
Zidane i Guardiola, durant el partit | EFE
Madrid, City i Chelsea podrien ser expulsats immediatament de la Champions
Notícia: Madrid, City i Chelsea podrien ser expulsats immediatament de la Champions
Comparteix
De la mateixa manera que l'Arsenal i el Manchester United, quedarien fora de les semifinals europees
Florentino Pérez, president del Reial Madrid | Europa Press
Florentino Pérez assegura que la Superlliga salvarà el futbol i el Barça
Notícia: Florentino Pérez assegura que la Superlliga salvarà el futbol i el Barça
Comparteix
El president del Madrid i de la nova competició justifica la seva fundació per motius econòmics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa